Νέο βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Share on:

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε την Πέμπτη «βαλλιστικό πύραυλο άγνωστου τύπου», συνεχίζοντας τη σειρά – ρεκόρ οπλικών δοκιμών των τελευταίων εβδομάδων, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το επιτελείο, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε στις 4.48 το πρωί ώρα Ελλάδος προς την κατεύθυνση της ανατολικής θάλασσας, ή Θάλασσας της Ιαπωνίας όπως την αποκαλεί το Τόκιο, και ήταν μικρού δραστικού βεληνεκούς.Η διαδρομή του πυραύλου κάλυψε περί τα 240 χιλιόμετρα φτάνοντας σε μέγιστο ύψος 47 χιλιομέτρων και με ταχύτητα έως και 4 Mach, σύμφωνα πάντα με τη Σεούλ.H Πιονγκγιάνγκ συνόδευσε την εκτόξευση και με… λεκτικούς πυραύλους, εκτοξεύοντας απειλές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της Σεούλ. Το καθεστώς του Βορρά της κορεατικής χερσονήσου προειδοποίησε με «σκληρότερη στρατιωτική αντίδραση» εφόσον οι ΗΠΑ ενισχύσουν τη δική του στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, την οποία η Βόρεια Κορέα εκλαμβάνει ως απειλή για την ίδια. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πρόκειται για «ένα ρίσκο για το οποίο θα μετανιώσει η Ουάσιγκτον».

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο έχει ανέβει κατακόρυφα φέτος. Η Βόρεια Κορέα, χώρα με πυρηνικό οπλοστάσιο, έχει προχωρήσει σε αριθμό δοκιμών όπλων άνευ προηγουμένου, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων, αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που της απαγορεύουν την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ προειδοποιούν εδώ και μήνες πως η Πιονγκγιάνγκ πιθανόν ετοιμάζεται για δοκιμή πυρηνικού όπλου, την πρώτη από το 2017 και την έβδομη στην ιστορία της, εκτίμηση που συμμερίστηκε επίσης πρόσφατα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE