Μειώθηκε ο τζίρος κατά 2,2 % τον Οκτώβριο στο λιανικό εμπόριο

Share on:

Οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν σε: τρόφιμα, καύσιμα,, φαρμακευτικά-καλλυντικά και αντίθετα, αυξήθηκαν σε βιβλία- χαρτικά-, έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν οι πωλήσεις του λιανικού εμπορίου της χώρας τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς υποχώρησαν κατά 2,2%. Οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά μόνο σε δύο από τις επιμέρους κατηγορίες των καταστημάτων.

Ειδικότερα οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: μεγάλα καταστήματα τροφίμων (6,8%), τρόφιμα- ποτά- καπνό (6,5%), πολυκαταστήματα (4,8%), καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (2,3%) και φαρμακευτικά-καλλυντικά (1,5%). Αντίθετα, αυξήθηκαν σε βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (8,7%) και έπιπλα- ηλεκτρικά είδη- οικιακό εξοπλισμό (7,7%), ενώ παρέμειναν αμετάβλητες στην ένδυση- υπόδηση.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 2,2% τον Οκτώβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε μείωση 0,5%. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,8% τον μήνα 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 8% τον Οκτώβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Οκτωβρίου 2021, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022 σημείωσε αύξηση 0,9%. Ενώ, ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,4% τον Οκτώβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022.

Πηγή: ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE