Στις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη της υπόθεσης της Folli Follie

Share on:

Η δίκη, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί από μηδενική βάση, είχε αρχίσει τον Ιανουάριο του 2022 και μετά από 11 μήνες, οι δικαστές αποφάσισαν την αναβολή της, εξαιτίας της συνεχούς αποχής των δικηγόρων της Αθήνας.

Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου ήταν ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης  Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης.

Πατέρας και γιος, οι οποίοι βρίσκονται εκτός φυλακής καθώς έχει παρέλθει το 18μηνο όριο προσωρινής κράτησης, δικάζονται ως αρχηγοί εγκληματικής οργάνωσης και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα, παραποιημένους ισολογισμούς και πειραγμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο άλλοτε πρόεδρος και ο άλλοτε διευθύνων σύμβουλος της FFG έδιναν εντολές και κατηύθυναν το σχέδιο για τις απάτες και τις πλαστογραφήσεις τραπεζικών εγγράφων, την πλασματική αύξηση των κερδών της εταιρείας και τη διόγκωση της μετοχής της. Η ζημιά ανέρχεται στα 413 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κακουργήματα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και ηθική αυτουργία, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα (και της συνέργειας), κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επιπλέον, ο Δημητρης Κουτσολιούτσος κατηγορείται και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

naftemporiki.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE