Ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ | Ζητά απομάκρυνση 1,1 εκατ. Παλαιστινίων εντός 24ωρου

Share on:

Με τρόμο, αγωνία και οδύνη κυλούν οι ώρες για τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας καθώς ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει με αεροπορικές επιδρομές κατοικημένες περιοχές, προετοιμάζοντας τις συνθήκες για μια πιθανή χερσαία εισβολή. Το Τελ Αβίβ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του: η πλήρης πολιορκία της Γάζας – η οποία έχει αφήσει τους Παλαιστίνιους, που μετρούν 6.000 τραυματίες, σε απελπιστική κατάσταση χωρίς τρόφιμα, ρεύμα καύσιμα και φάρμακα – θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου οι ένοπλοι της Χαμάς απελευθερώσουν τους ομήρους που αιχμαλώτισαν κατά τη διάρκεια της αιματηρής εισβολής το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πρόκειται για 97 ταυτοποιημένα άτομα, με τις οικογένειες των οποίων έχουν έρθει σε επαφή οι ισραηλινές αρχές, ενώ άλλες αναφορές να κάνουν λόγο για περίπου 150.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία o ισραηλινός στρατός διεμήνυσε στον ΟΗΕ ότι όλοι όσοι ζουν βόρεια θα πρέπει να μετακινηθούν στη νότια Γάζα μέσα στις επόμενες 24 ώρες.

Τα Ηνωμένα Έθνη λένε ότι πρόκειται για περίπου 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους – περίπου το μισό πληθυσμό ολόκληρης της Λωρίδας της Γάζας. Η πληγείσα περιοχή περιλαμβάνει την πυκνοκατοικημένη πόλη της Γάζας.

Ο συναγερμός δόθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ώρα Γάζας και Ιερουσαλήμ (23:00 ώρα Ελλάδας).

Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια μετακίνηση χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες“, αναφέρει ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

Οπλα, άρματα μάχης και στατιώτες σε θέσεις κατά μήκος των συνόρων

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση, συγκεντρώνοντας στρατιώτες, βαρύ πυροβολικό και άρματα μάχης στα σύνορα της Γάζας. Από το Σάββατο εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα μετά την αιφνιδιαστική επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο ρυθμός των πληγμάτων είναι αδιάλειπτος στη Γάζα. Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε τα χτυπήματα έως χθες εχει ρίξει 6.000 βόμβες. Η συχνότητα των ριπών μοιάζει ρυθμισμένη με το ρολόι: κάθε 30 δευτερόλεπτα, το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον κάποιου στόχου, κάπου στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE