Ρωσία | Επτά τραυματίες από ουκρανικά πλήγματα στο Μπέλγκοροντ

Share on:

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδίτραυματίστηκαν σήμερα (19/6) από ουκρανικά πλήγματα εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε στο Telegram ο περιφερειάρχης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

Πολλές κατοικίες στην περιοχή Βαλουίσκ έγιναν στόχος των πληγμάτων, διευκρίνισε ο Γκλαντκόφ, με αποτέλεσμα πέντε πολυώροφα κτίρια και τέσσερα σπίτια να έχουν υποστεί ζημιές και ένα κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

«Η περιοχή Βαλουίσκ βρίσκεται υπό τα πυρά των ουκρανικών δυνάμεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους ένα παιδί που υπέστη κάταγμα στην κλείδα», εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ ο Ρομάν Σταροβόιτ, περιφερειάρχης της Κουρσκ, που βρίσκεται βόρεια του Μπέλγκοροντ και επίσης συνορεύει με την Ουκρανία, επεσήμανε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν δύο χωριά εκεί.

«Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα το πρωί τα χωριά Τιοτκίνο και Πόποβο- Λεγιάτσι», χωρίς να υπάρξουν θύματα, σημείωσε ο Σταροβόιτ στο Telegram. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τα πλήγματα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και υπέστησαν ζημιές πολλά αυτοκίνητα.

Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ ανακοίνωσε σήμερα ότι δύο drones καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από την ουκρανική χερσόνησο την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE