Παπανδρέου | Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Share on:

Με τη ρύθμιση που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα δημιουργηθούν τεράστιες ανισότητες και αδικίες, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «αυτοί οι λόγοι είναι αρκετοί για να καταψηφίσεις το νομοσχέδιο».

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «είναι μεγάλο λάθος, που σπεύδει η κυβέρνηση να υποκύψει στις πιέσεις των λόμπι».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος, ώστε –όπως συμπλήρωσε- να πάψει το κράτος να αποποιείται της ευθύνης του για ρύθμιση ενός τομέα που ελέγχεται από ιδρύματα εκτός Ελλάδας. Υπογράμμισε, δε, πως «όταν δεν έχεις κανόνες έχεις αυθαιρεσία».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση προωθεί τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, «πρώτον για λόγους εντυπωσιασμού, χωρίς να γνωρίζουμε τι ποιότητας πανεπιστήμια θα έρθουν», και, δεύτερον, διότι «είναι μεγάλες οι πιέσεις των λόμπι».

«Μετωπική» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην πρεμιέρα της συζήτησης στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να επικρίνουν την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματικό» ν/σ που πρέπει να αποσυρθεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε το «ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο» που προωθείται, επαναλαμβάνοντας πως η κυβερνητική ρύθμιση θα αυξήσει τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE