Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 0-2 | Δεν άρεσε αλλά πήρε το τρίποντο

Share on:

Ο μικρός «μάγος» του Δικεφάλου, Γιάννης Κωνσταντέλιας, σε νέες περιπέτειες. Οι ευφυείς κινήσεις, το αστείρευτο ταλέντο και οι ηγετικές τάσεις του «Ντέλια» κρατούν τον ΠΑΟΚ ζωντανό. Σε μέρες που η πλειονότητα των παικτών του κινείται σε ρηχά νερά, ο Κωνσταντέλιας φωνάζει «παρών». Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ό,τι έχει να θυμάται, ό,τι δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στο α΄ημίχρονο ήταν δια… ποδός Κωνσταντέλια. Και έναν τέτοιο χαρισματικό τύπο που μιλάει στη… μπάλα, το ποδόσφαιρο τον ανταμείβει.

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε με σωρεία απουσιών στις Σέρρες. Το όνομα του Αντρίγια ήρθε να προστεθεί σε αυτά των Κοτάρσκι, Μπάμπα, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη και των τιμωρημένων Μεϊτέ – Κουλιεράκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές στην άμυνα, επιστράτευσε τον Βιεϊρίνια δεξιά, τοποθετώντας τον Ότο στ΄αριστερά και τον Νάσμπεργκ στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Κεντζιόρα. Για πρώτη φορά ως δίδυμο βασικών οι Σβαμπ – Οζντόεφ, με τον Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης.

Στην πράξη, ο ΠΑΟΚ δεν πάτησε ποτέ γκάζι στο α΄μέρος, αρκέστηκε σε παιχνίδι στ΄αριστερά για όσο ο Κωνσταντέλιας αγωνιζόταν εκεί. Μία μόνιμη πηγή κινδύνου που έδειξε απειλητικές διαθέσεις από νωρίς. Μόλις στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ότο με υπέροχη ντρίμπλα, «σέρβιρε» για τον Κωνσταντέλια που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, είδε την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Χοβάν, δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Στο 27΄της αναμέτρησης, ένα ακόμη σουτ του Κωνσταντέλια από τ’ αριστερά, αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε ξυστά από την εστία των γηπεδούχων.

Ο Πανσερραϊκός έμοιαζε καλά «διαβασμένος», θωράκισε τα μετόπισθεν και στόχευσε στ΄άκρα του Δικεφάλου.

Σε μία προσπάθεια να «χτυπήσει» τον αντίπαλό του στο χτίσιμο των επιθέσεων. Και η αλήθεια είναι πως το πλάνο του Πάμπλο Γκαρσία λειτούργησε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του 45λεπτου, με τον ΠΑΟΚ να μην έχει ούτε ένταση ούτε ταχύτητα στο παιχνίδι του. Οι ασπρόμαυροι είχαν την μπάλα στα πόδια τους και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, λίγα πράγματα αποτυπώθηκαν στο χορτάρι του Δημοτικού Γηπέδου των Σερρών. Από την άλλη, τα «λιοντάρια» προσπάθησαν να βρουν ευάλωτο τον ΠΑΟΚ στο αμυντικό του τρανζίσιον, ωστόσο, αρκέστηκαν σε ημιτελείς προσπάθειες κυρίως με εκφραστή τον Ουάρντα.

Εν τέλει, ο γόρδιος δεσμός για τον ΠΑΟΚ λύθηκε από τον Γιάννη Κωνσταντέλια, σε μία συνεργασία απ΄τα αριστερά για τους Θεσσαλονικείς. Ο Ότο βρήκε με ωραία μπαλιά τον Κωνσταντέλια που άφησε υπέροχα πίσω του τον Διαμαντή και εκτέλεσε με ωραίο τσίμπημα της μπάλας τον Χοβάν στην αριστερή του γωνία για το 0-1 στις καθυστερήσεις του α΄μέρους. Και με αυτό το σκορ, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Αποφασισμένος να βάλει δύσκολα στους φιλοξενούμενους εμφανίστηκε και στο β΄ημίχρονο ο Πανσερραϊκός, με τους γηπεδούχους να δείχνουν τα δόντια τους στο 58′ σε κόντρα επίθεση. Μετά από λάθος του Οζντόεφ, Γούλερι και Ουάρντα συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον Αιγύπτιο να επιχειρεί το δυνατό σουτ αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε «όχι», καταγράφοντας μία εντυπωσιακή επέμβαση. Η απάντηση από τον Χοβάν ήρθε άμεσα (62΄), με τον πορτιέρε των «λιονταριών» να καταγράφει την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Ντεσπόντοφ.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 69ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μορέιρα να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Διαμαντόπουλο, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Και πάλι όμως, ο Πανσερραϊκός έδειχνε να κρατά, να αντέχει, έχοντας φύλακα άγγελο κάτω από την εστία του τον Χοβάν. Στο 78′, ο πορτιέρε των γηπεδούχων απέκρουσε το σουτ του Ντεσπόντοφ και στη συνέχεια ο Μπράντον έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 83΄ ο Πανσερραϊκός έμεινε με 9 παίκτες λόγω της αποβολής του Δεληγιαννίδη για επικίνδυνη προβολή στον Τάισον από πίσω. Η υπόθεση τρίποντο για τους Θεσσαλονικείς «έσβησε» στο 90′ με τους γηπεδούχους να παραδίδονται στον ΠΑΟΚ που έψαχναν επίμονα ένα δεύτερο γκολ. Σέντρα του Ράφα Σοάρες, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Πεταυράκη, προ του Ντεσπόντοφ και κατέληξε στα δίχτυα του Χοβάν για το 0-2.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Πανσερραϊκός: 
Χοβάν, Δεληγιαννίδης, Διαμαντής, Θυμιάνης (Μπέργκστρομ 24’), Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας (Στάικος 65’), Οικονόμου (Σοφιανός 65’), Μορέιρα, Ουάρντα, Γούλερι (Μούργος 75’).
ΠΑΟΚ: Zίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (Ράφα Σοάρες 73’), Κεντζιόρα, Νάσμπεργκ, Γιόνι, Σβαμπ (Τσιγγάρας 90+), Οζντόεφ (Μάρκος Αντόνιο 63’), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (Τάισον 63’, Αντρέ Ρικάρντο ), Σαμάτα (Τόμας 73’).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)/ AVAR: Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) – Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE