Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3 | Τρίποντο με τρίμπαλο (vid)

Share on:

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο Παναθηναϊκός σήμερα το απόγευμα στις Σέρρες, επικρατώντας εύκολα με 3-0 του Πανσερραϊκού και δίνοντας ταυτόχρονα πολύτιμες ανάσες σε αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του ενόψει του επικείμενου πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Οι πράσινοι νίκησαν για πρώτη φορά στις Σέρρες μετά από 33 χρόνια (5 Μαϊου 1991, με σκορ 3-1) και περιμένουν δίχως άγχος την εξέλιξη του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, έχοντας σκαρφαλώσει εκ νέου στην πρώτη θέση μαζί με τους ασπρόμαυρους.

Παρά το γεγονός ότι ο Φατίχ Τερίμ πραγματοποίησε οκτώ αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, το τριφύλλι παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αποφασιστικό στο ξεκίνημα του αγώνα και κατάφερε στην πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο Βέρμπιτς κέρδισε το κόρνερ από αριστερά, ο Μπερνάρ το εκτέλεσε και ο Σλοβένος με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Χόβαν (0-1) στο 9ο λεπτό.

Ο Πανσερραϊκός ανέβασε πιο ψηλά τις γραμμές του και απείλησε στο 17’ με τον Τομάς να κόβεται την τελευταία στιγμή από τον Ούγκο.

Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ μετά από ωραία προσπάθεια του Βιλένα που έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπερνάρ και πλάσαρε από πλάγια δεξιά λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο 28’ ο Σπόραρ τσίμπησε τη μπάλα με το κεφάλι προ του Μπέργκστρομ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έβγαλε παράλληλη σέντρα προς τον Παλάσιος που δεν πρόλαβε, ωστόσο, στο 31’ ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του.

Ο Μπερνάρ έκλεψε τη πάσα του Θυμιάνη και έδωσε στον Παλάσιος, με τον Αργεντινό εξτρέμ να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει διαγώνια στα δίχτυα με ιδανικό τρόπο (0-2).

Ο Πανσερραϊκός δεν το έβαλε κάτω και στο 45’ απόλεσε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, όμως ο «κεραυνός» του Ντανκερλούι έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ, με τον Κώτσιρα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, τον Χοβάν να αποκρούει και τον Παλάσιος να πλασάρει άουτ στην επαναφορά (60’).

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπερνάρ έδωσε ωραία στον Κώτσιρα που έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, αλλά ο Χοβάν έδιωξε τη μπάλα προ του Παλάσιος.

Στο 70’ ο Ούγκο παραχώρησε κόρνερ με εξαιρετικό τάκλιν στην προσπάθεια του Μπετανκόρ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Λοντίγκιν διάβασε σωστά την πορεία της μπάλας και την μπλόκαρε στη μικρή του περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός στο 74’ είχε την ευκαιρία να σκοράρει μετά από ωραία ενέργεια του Σπόραρ και γύρισμα προς τον Βιλένα που έκανε την κεφαλιά ψαράκι αλλά ο Χόβαν έσωσε την εστία του, ενώ στο 82’ πάλι ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού βγήκε νικητής σε τετ α τετ με τον Μπερνάρ!

Ο Ζέκα απείλησε στο 88’ με σουτ έξω από την περιοχή που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 90+1’ ο Λημνιός με ωραία ενέργεια βρήκε τον Μαντσίνι που σούταρε εντός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Γερεμέγεφ και κατέληξε στα δίχτυα (0-3).

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία / 4-2-3-1): Χόβαν, Διαμαντής (25’ λ.τ. Σοφιανός), Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Μορέιρα, Στάικος (84’ Γούλερι), Ουεντραόγκο (46’ Πεταυράκης), Τομάς (69’ Χατζηστραβός), Ουάρντα, Ντανκερλούι, Αλεξιτς (69’ Μπετανκόρ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ, Μπερνάρ (84’ Σένκεφελντ), Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (57’ Κώτσιρας), Σπόραρ (89’ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (84’ Λημνιός).

MVP: Μπερνάρ. 
Σπουδαίο ματς από τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό που κατέγραψε στο ενεργητικό του δύο ασίστ στα ισάριθμα πρώτα γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός και ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης του γηπέδου.

Αδύναμος κρίκος: Διαμαντής. 
Μπορεί να έπαιξε μόλις 25 λεπτά και να έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, πλην όμως η παρουσία του ως δεξιός μπακ δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα για τον Πανσερραϊκό, έχοντας σημαντικά προβλήματα στην αναχαίτιση του Βέρμπιτς και ελάχιστα ανεβάσματα.

Η στιγμή του αγώνα 
Ο «κεραυνός» του Ντανκερλούι στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, θα μπορούσε να είχε επηρεάσει την έκβαση του αγώνα με βάση το χρονικό σημείο που προέκυψε.

Ο διαιτητής
Χωρίς υπερβολικά σφυρίγματα και όντας κοντά στις φάσεις η διαιτησία του Βεργέτη από την Αρκαδία.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE