Παγώνη | Επικίνδυνη η ιλαρά – Τι πρέπει να προσέχουν οι ανεμβολίαστοι

Share on:

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε στο κύμα ιλαράς που έχει σαρώσει την Ευρώπη. Στη Βρετανία το 20% των περιστατικών ιλαρά αφορά ανεμβολίαστα παιδιά, ενώ η Ελλάδα έχει φτάσει το 89,9% εμβολιασμών για την ιλαρά.

“Όσες μητέρες δεν έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους, πρέπει να κάνουν και τις δύο δόσεις. Η μία δόση δεν σημαίνει ότι είσαι εμβολιασμένος, ότι έχεις κάλυψη. Όποιος έχει κάνει και τις 2 δόσεις είναι καλυμμένος εφ’ όρου ζωής”

“Η ιλαρά είναι πολύ πιο μεταδοτική από τον Covid, γι’ αυτό και στο εξωτερικό είχαν τόσα πολλά κρούσματα. Είναι επικίνδυνη η ιλαρά, γιατί μπορεί να κάνει επιπλοκές, όπως πνευμονία και εγκεφαλίτιδα”, είπε η Ματίνα Παγώνη.

Τι είπε για τα απογευματινά χειρουργεία

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει στο ΕΣΥ τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, με τους περισσότερους να εκτιμούν πως το μέτρο δεν θα προχωρήσει, καθώς τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, όπως αναισθησιολόγοι, ενώ οι μισθοί των γιατρών παραμένουν χαμηλοί.

Όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, τα απογευματινά χειρουργεία έρχονται για να μειωθεί η λίστα στα πρωινά τακτικά χειρουργεία, με τους γιατρούς να χωρίζονται σε group προκειμένου να εξυπηρετήσουν τόσο τα πρωινά όσο και τα απογευματινά χειρουργεία.

“Ο υπουργός μας είπε ότι θέλει να μειώσει τα τακτικά πρωινά χειρουργεία, ο κόσμος που είναι στις λίστες να εξυπηρετηθεί. Το δεύτερο, οι γιατροί να πάρουν κάτι παραπάνω από το μισθολόγιο”.

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν επί χρόνια σε λίστες χειρουργείων, πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι δωρεάν τα απογευματινά χειρουργεία.

“50.000 απογευματινά χειρουργεία, τα οποία ο κόσμος περίμενε με μεγάλες αναμονές, αυτά θα τα πληρώσει το κράτος”, συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE