ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2 | Από πρώτος… τέταρτος με φωνές για την διαιτησία (vid)

Share on:

(Χ)αμένος ήταν ο Παναθηναϊκός στο ισόπαλο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, σε ένα ματς αίμα και άμμος. Οι Κρητικοί το αντιμετώπισαν σαν τελικό, το τριφύλλι ήταν ανώτερο και έχασε κραυγαλέες ευκαιρίες για να κατακτήσει το τρίποντο, αλλά στο τέλος της βραδιάς έχασε δύο υπερπολύτιμους βαθμούς και μπαίνει στα πλέι οφ στο -4 από την κορυφή.

Στο ξεκίνημα του ματς ο ΟΦΗ μπήκε με μεγάλη αποφασιστικότητα και με την ορμή του κατάμεστου «Γεντί Κουλέ», κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία στο ματς δημιουργήθηκε μόλις στο 2’, μετά από σέντρα του Θοράρινσον από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Λάρσον έκανε μονοκόμματο σουτ κι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπάκου συνεργάστηκε με τον Ισέκα που σούταρε έξω από την περιοχή πάνω στον Ντραγκόφσκι (6’).

Ωσπου, στο 21’ οι Κρητικοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μετά από ωραία ομαδική ανάπτυξη που ξεκίνησε από τον Βούρο, συνεχίστηκε με τον Λάρσον να «τσιμπάει» τη μπάλα στον Ισέκα που την έδωσε κεντρικά στον Χιμένεθ. Αυτός πέρασε τον Ακαϊντίν και με ιδανικό πλασέ στην αριστερή γωνία του Ντραγκόφσκι άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μετά το γκολ που δέχτηκε και κυριάρχησε στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Οι πράσινοι ισοφάρισαν στο 35’ όταν ο Μπερνάρ με θαυμάσια ενέργεια από αριστερά συνέκλινε στον άξονα και με απίθανη «no look» κάθετη πάσα έβγαλε τον Ιωαννίδη τετ α τετ με τον Μπάουμαν. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν αστόχησε και το ματς ήρθε σε ισορροπία (1-1).

Το τριφύλλι δημιούργησε τρεις ακόμα τελικές μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Παλάσιος να στρώνει στον Μπακασέτα στο ύψος της περιοχής, αλλά στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι (39’).

Στο 44’ ο Τσέριν έδωσε στον Παλάσιος που μπήκε στην μεγάλη περιοχή και σούταρε διαγώνια, αλλά ο Μπάουμαν έκανε εξαιρετική απόκρουση με το δεξί χέρι διατηρώντας το 1-1 μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (46’) ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ μετά από έξοχη πάσα του Ιωαννίδη στον αμαρκάριστο Μπακασέτα που πλάσαρε εντελώς άστοχα με το δεξί.

Το ίδιο συνέβη και στο 54’ μετά από τρομερή πάσα του Μπερνάρ στον Ιωαννίδη που βγήκε τετ α τετ με τον Μπάουμαν και σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται και στο 62’ έχασε ακόμα μία ευκαιρία όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε με πάσα κόρνερ στον Μπερνάρ που έβγαλε τη σέντρα με τον Ακαϊντίν να παίρνει την κεφαλιά και τον Μπάουμαν να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 64’, πάλι ο Μπερνάρ, γύρισε ωραία στον Ιωαννίδη κι αυτός στον Μπακασέτα, το σουτ του οποίου αποσόβησε με προβολή ο Θοράρινσον, παραχωρώντας κόρνερ, ενώ στην εκτέλεσή του από τον Μπακασέτα η κεφαλιά του Ούγκο πέρασε δίπλα απ’ το «παραθυράκι» της εστίας του ΟΦΗ!

Στο 70’ ο Φατίχ Τερίμ έκανε τρεις αλλαγές προσώπων και τροποποίησε το σχηματισμό του τριφυλλιού σε 4-4-2.

Παρά ταύτα, στο 77’ ο Τσέριν βρήκε τον Λάρσον μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, αφού κλήθηκε από τον VAR να δει τη φάση.
Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ισέκα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα παρότι ο Ντραγκόφσκι έπεσε στη σωστή γωνία, δίνοντας το προβάδισμα στον ΟΦΗ στο 81’ (2-1) κόντρα στη ροή του αγώνα!

Στο 83’, ωστόσο, ο Σπόραρ έφερε ξανά το ματς στα ίσια (2-2) με μονοκόμματο πλασέ μετά από σέντρα του Μαντσίνι από δεξιά!

Πέντε λεπτά αργότερα (88’) ο Σπόραρ παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε μετά από σέντρα του Μαντσίνι από αριστερά πέρασε άουτ.

Στο 90+6’ ο Λουκάο σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι σε κεφαλιά του Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής και ο VAR δεν ασχολήθηκαν με τη φάση και δευτερόλεπτα αργότερα ο Βεργέτης σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας / 4-3-3): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Μπάκιτς, Μπάκου (75’ Γκλέιζερ), Ισέκα (87’ Λουκάο), Αποστολάκης (59’ Αμπάντα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτας, Ζέκα (70’ Μαντσίνι), Τσέριν, Παλάσιος (70’ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

MVP: Μπερνάρ. 
Ενυπωσιακό ματς από τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού που ήταν μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του αγώνα. Ειδικότερα η ενέργεια και η «no look» κάθετη πάσα του στον Ιωαννίδη στη φάση του 1-1 προσφέρεται για χάι λάιτ.

Αδύναμος κρίκος: Ακαϊντίν. 
Φέρει ευθύνη στη φάση του πρώτου γκολ του ΟΦΗ από τον Χιμένεθ και γενικώς ήταν επιρρεπής στα λάθη ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού, μη μπορώντας να έχει καθαρό μυαλό ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Η στιγμή του αγώνα 
Στην τελευταία φάση του ματς, η μπάλα σταματάει στο αριστερό χέρι του Λουκάο, μετά από κεφαλιά του Ιωαννίδη, αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR εκτίμησαν ότι υπάρχει παράβαση με συνέπεια να ολοκληρωθεί το ματς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πριν ακόμα συμπληρωθούν τα επτά λεπτά των καθυστερήσεων.

Ο διαιτητής
Με λάθη η διαιτησία του Βεργέτη, ο οποίος άφησε με πολλά παράπονα τους πράσινους. Στη φάση του πέναλτι του ΟΦΗ ο Τσέριν φαίνεται να έχει επαφή με τον Λάρσον που έπεσε εντυπωσιακά, ενώ στο πέναλτι που ζητάει ο Παναθηναϊκός η μπάλα σταματάει στο χέρι του Λουκάο μετά την κεφαλιά του Ιωαννίδη από κοντινή απόσταση.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE