«Ο Άλλος Άνθρωπος» | Στον εισαγγελέα σήμερα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Share on:

Υπό διερεύνηση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκεται ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην διευθυντής ΣΔΟΕΘεόδωρος Φλωράτος, «Ο Άλλος Άνθρωπος» αποτελεί αποτελεί μία άτυπη δομή και η Αρχή θεωρεί ότι τα χρήματα δεν πηγαίνουν σε δραστηριότητες για τις οποίες καταβλήθηκαν από τον κόσμο.

«Η Αρχή ξεπλύματος ποτέ δεν κάνει λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωράτος. «Από τα δημοσιεύματα, όπως το αποτυπώνουν, [σ.σ φαίνεται ότι] είναι μία πολύ προσεκτική διάταξη, η οποία λέει ότι “παγώνουν” οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί του περιβάλλοντος του προσώπου, διότι ο ίδιο δεν έχει λογαριασμό», συμπλήρωσε.

Όπως είπε επίσης, η Αρχή αναφέρει ότι τα χρήματα δεν πήγαν για τον σκοπό της κοινωνικής κουζίνας, αλλά ένα μεγάλο μέρος από αυτά πήγαν προς στοιχηματικές εταιρείες.

Όπως ανέφερε ο πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ, η Αρχή αναμένεται να διασταυρώσει τα ποσά για τα οποία διενεργεί έρευνα, «πάγωσε» περιουσιακά στοιχεία, ενώ άφησε περιθώριο αναφορικά με το κομμάτι της κάλυψης των τρεχόντων εξόδων της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Ο ιδρυτής της αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Τι απαντά ο ιδρυτής της κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Ο ιδρυτής της κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του Alpha από την Πάτρα όπου βρίσκεται η κοινωνική κουζίνα για κοινωνικές δράσεις και αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι τα χρήματα έμπαιναν σε λογαριασμούς στενών συγγενικών του προσώπων, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει δικό του λογαριασμό.

«Να το ψάξουν καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος», δήλωσε ο ίδιος και συνέχισε: 

«Να δουν πόσα λεφτά έχει δώσει “Ο Άλλος Άνθρωπος”. Δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, μόνο τα ταξίδια που έχουμε κάνει, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν», πρόσθεσε.

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και κατέληξε. «Δεν θα με σταματήσει αυτό. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω».

Πηγή: reader.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE