Νταβίντ Κάρμο | ένα “Θηρίο” για την άμυνα του Ολυμπιακού (vid)

Share on:

Ο Νταβίντ Κάρμο έρχεται για τον Ολυμπιακό και to10.gr σας παρουσιάζει τον 24χρονο που θα ενισχύσει την άμυνα των «ερυθρολεύκων».
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ολοκληρώσει την προσθήκη του Νταβίντ Κάρμο, όπως επιβεβαιώνει ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αφού ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός ετοιμάζει… βαλίτσες για Ελλάδα με την Πόρτο και τον Ολυμπιακό να τα έχουν βρει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πορτογαλία.

Ποιος είναι όμως ο 24χρονος «θηριώδης» αμυντικός, που ο Κάρλος Καρβαλιάλ καθιέρωσε στην Μπράγκα και υπό τις οδηγίες του οποίου έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην μέχρι τώρα καριέρα του (38). To10.gr σας παρουσιάζει το προφίλ και τα πεπραγμένα του Κάρμο, τη φετινή σεζόν, που έρχεται να ενισχύσει το «ερυθρόλευκο» κέντρο της άμυνας.

Ο Κάρμο, το καλοκαίρι του 2022 αποκτήθηκε από την Πόρτο η οποία έβγαλε από τα ταμεία της πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει από την Μπράγκα τα δικαιώματα του Πορτογάλου στόπερ.

Τη σεζόν 2022-23, είχε 18 εμφανίσεις την πρώτη του χρονιά με την Πόρτο και συνολικά 1.412 αγωνιστικά λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις, από τις οποίες οι 5 ήταν στην φάση των ομίλων του Champions League.

Τη φετινή σεζόν, ήδη έχει παίξει σχεδόν όσο και πέρσι (15), με 7 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και 4 στο Champions League. Στην εγχώρια διοργάνωση, ο Κάρμο έχει υπάρξει βασικός σε όλες τις συμμετοχές του, με τα χαρακτηριστικά του που τον κάνουν και ξεχωρίζει να είναι εμφανή.

Συγκεκριμένα, ο Κάρμο πραγματοποιεί 70 ενέργειες με την μπάλα ανά παιχνίδι, με 51,4 (85%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 4 (44%) εύστοχες μακρινές πάσες, 4,4 ανακτήσεις κατοχής και 3,6 (64%) κερδισμένες εναέριες μονομαχίες. Στο κομμάτι των μονομαχιών, συνολικά έχει 4,4 (52%) κερδισμένες ανά αγώνα, δείγμα της μαχητικότητάς του, όπου σε συνδυασμό με το ύψος του (1,96 μ.) τον καθιστούν κυρίαρχο των προσωπικών μονομαχιών.

Το αγωνιστικό του στυλ «κουμπώνει» στα… θέλω του Καρβαλιάλ

Οι αριθμοί του μαρτυρούν την δύναμή του στον αέρα, αλλά ταυτόχρονα και την άνεσή του στο παιχνίδι με την μπάλα. Ο Κάρμο, έχει την ικανότητα να ξεκινά την ανάπτυξη από την άμυνα, αλλά και να αλλάζει το παιχνίδι με κάποια μακρινή μεταβίβαση. Βγαίνει πρώτος στη μπάλα δυσκολεύοντας τον αντίπαλό του να πάρει την μπάλα, ενώ την ίδια ώρα έχει την οξυδέρκεια να κόψει τυχόν αντεπιθέσεις. Είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, αποτελεί κίνδυνο στις στημένες φάσεις για τους αντιπάλους και αναμένεται να βοηθήσει και στις δύο περιοχές τον Ολυμπιακό.

 

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE