Λάρισα| Στο φάσμα του αυτισμού η 51χρονη- Σε σπίτι-φυλακή ζούσε επί 42χρόνια

Share on:

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση της 51χρονης στην Λάρισα όπου η μητέρα της την κρατούσε κλειδωμένη για τουλάχιστον 42 χρόνια. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και μετά τον αιφνίδιο θάνατο της 76χρονης συνταξιούχου, στο κλιμακοστάσιο της διπλοκατοικίας τους.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λάρισας Σωτήρης Βούλγαρης ήταν αυτός που αποκάλυψε πως πρόκειται για μια γυναίκα που χρήζει υποστήριξη, καθώς όπως φαίνεται βρίσκεται στο στάδιο του αυτισμού.
«Η υπηρεσία από το Σάββατο που αποκαλύφθηκε η υπόθεση έτρεξε να βοηθήσει και να υποστηρίξει την 51χρονη γυναίκα που βρέθηκε μέσα στο διαμέρισμα. Προσπαθούμε να την προστατέψουμε και να μάθουμε από εκείνη όλα αυτά που συνέβαιναν στο σπίτι της, ώστε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Η κοπέλα βρίσκεται υπό την προστασία και την εποπτεία και του ευρύτερου οικογενειακού της περιβάλλοντος. Όλοι θα βοηθήσουμε ώστε να της παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή προστασία και ποιότητα ζωής, όπως προβλέπεται αυτό από τις κοινωνικές υπηρεσίες» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και συνεχίζει:

«Το σπίτι ήταν περιποιημένο, με οικονομικές δυνατότητες η οικογένεια, η οποία προστάτευε το παιδί που αντιμετώπιζε κάποια θέματα. Μιλάμε για μια μάνα που ζούσε με το παιδί της, το οποίο αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με αποτέλεσμα να το συντηρεί και να το προστατεύει μόνη της. Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι αν ο εγκλεισμός αυτός του παιδιού ήταν βίαιος ή ηθελημένος. Στο σημείο όπου ζούσαν υπάρχει ισχυρή γειτονιά που γνώριζε τι συνέβαινε, ένα τέτοιο περιστατικό δεν κρύβεται. Το παιδί σίγουρα παρακολουθούνταν από γιατρούς και σίγουρα κάποιες ιατρικές δομές θα είχε επισκεφτεί».

«Εξετάζουμε τα πάντα. Δυστυχώς τα σχολεία την εποχή που μεγάλωνε το παιδί αυτό ήταν λίγο πολύ απορριπτικά απέναντι σε αυτά τ άτομα. Δεν υπήρχαν τότε ειδικά σχολεία μετά το 1984 άρχισε σιγά σιγά να εμφανίζονται δειλά δειλά στις μεγαλουπόλεις. Το σίγουρο είναι πως η γυναίκα αυτή ανήκει στο φάσμα των ατόμων που χρειάζονται κάποια υποστήριξη».

Με κάγκελα τα παράθυρα και με αλυσίδες οι πόρτες

Η 76χρονη μητέρα και η 51χρονη κόρη ζούσαν στον πρώτο όροφο της μονοκατοικίας και στο ισόγειο η αδερφή της 76χρονης. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η θεία της 51χρονης τσακωνόταν με τη μητέρα επειδή δεν άφηνε την κόρη να βγει από το σπίτι. Όπως είπε η θεία της γυναίκας, τα τελευταία χρόνια είχε ειδοποιήσει τρεις φορές την αστυνομία και είχε ενημερώσει αλλά δεν έδειξε κάποιος ενδιαφέρον.

Μεγάλο πάντως μυστήριο αποτελεί η στάση της γειτονιάς αφού κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως γίνεται τόσα χρόνια να μην διερωτήθηκαν για το πού βρισκόταν η κόρη της γειτόνισσας.

Δηλώσεις του συγγενικού προσώπου της 51χρονης:

Η συγγενής τονίζει χαρακτηριστικά: «Μέχρι που ζούσε ο κουνιάδος μου πριν 20 χρόνια το κορίτσι ήταν καλά αλλά όχι και πολύ, δεν μπορώ να το εξηγήσω ακριβώς. Όμως αν είχε επαφή με κόσμο θα ήταν καλύτερα. Μετά τον θάνατο του κουνιάδου μου, το παιδί δεν έβγαινε καθόλου έξω. Είχα πει στην μητέρα της ότι θα την καταγγείλω, και πως έπρεπε να βγάλει το παιδί έξω, αλλά εκείνη με έβριζε μόλις της το έλεγα και με εκβίαζε. Το παιδί είχε πάει μόνο σε τρεις τάξεις σχολείο. Πήγαμε με την γειτόνισσα να το καταγγείλουμε κάποια στιγμή, η αστυνομία ήρθε αρκετές φορές εδώ, ήξερε για το περιστατικό. Όμως εκείνη με έβριζε. Μας έλεγε ότι το ίδιο το κορίτσι δεν ήθελε να βγει έξω και να έρθει σε επαφή με κόσμο».

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE