Κουρή | Φαντασμαγορικό το Πατρινό Καρναβάλι 2024

Share on:

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς έχει μπει η Πάτρα, καθώς ήδη από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου σήμανε η έναρξη για το Πατρινό Καρναβάλι 2024. Με κύριο σύνθημα το “Be unplugged”, το φετινό Πατρινό Καρναβάλι ζητά από τους καρναβαλιστές του να… αποκαλωδιωθούν, ώστε να έρθουν σε επαφή με τον διπλανό τους, σε ένα ξέφρενο πάρτι μέχρι το πρωί.

Την ίδια ώρα σχεδόν στο 100% καταγράφεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία, airbnb και ενοικιαζόμενα δωμάτια της Πάτρας, για το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Αυτό ξεκαθάρισε σε συνέντευξη της στη ValueNews.gr και τη δημοσιογράφο Γεωργία Ζιαγάκη η Πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, απευθυνόμενη σε όσους είναι της τελευταίας στιγμής.

Αναφορικά με τι τιμές των αποκριάτικων στολών, η κα Κουρή σημείωσε πως θα είναι αυξημένες κατά 30%, συγκριτικά με πέρσι.

Ειδικότερα:

Με επιτυχία η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2024

« Η τελετή έναρξης ήταν σπονδυλωτή. Ξεκινήσαμε από το πρωί με παραστάσεις θεάτρου δρόμου, με μουσικές στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Παραδώσαμε το λάβαρο στον Δήμαρχος Πατρέων κο Κώστα Πελετίδη. Συνεχίσαμε μέχρι και το βράδυ με δράσεις που αφορούν κυρίως τα παιδιά. Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συναυλία με την Πέννυ Μπαλντατζή με πολύ κόσμο και πολύ κέφι. Η εικόνα που σχηματίσαμε είναι πως το φετινό καρναβάλι έχει μια τεράστια δυναμική, που οφείλεται όπως πάντα στους καρναβαλιστές, στους Πατρινούς αλλά και σε πολύ κόσμο, που μέσα από το καρναβάλι περιμένει να πάρει μια μεγάλη ανάσα, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες που έχουμε καθημερινά ».

Ξεκινούν οι καρναβαλουπόλεις με δράσεις για μικρούς και μεγάλους

« Η συνέχει αναμένεται να είναι πολύ πλούσια, ενώ έχουμε ήδη στο ενδιάμεσο μια σειρά δράσεων με τα παιδιά του κρυμμένου θησαυρού, αλλά και με δράσεις που αφορούν την πόλη. Από το Σάββατο όμως δυναμικά και για κάθε Σαββατοκύριακο ξεκινάν οι καρναβαλουπόλεις. Στα Παλαιά Σφαγεία έχουμε μια μόνιμη καρναβαλούπολη, με θέατρο, καραγκιόζη, μουσική, δημιουργικά εργαστήρια, εμπνευσμένα από το πατρινό καρναβάλι. Έχουμε επίσης και τις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις με θέατρο δρόμου, με σοκολατοπόλεμο, με δράσεις που κάνουν τα παιδιά χαρούμενα. Η συμμετοχή των παιδιών για εμάς είναι ουσιαστική.

Παράλληλα, έχουμε τις καθορισμένες μεγάλες εκδηλώσεις της πόλης μας, που αφορούν την ποδηλατάδα, είναι και η Τσικνοπέμπτη, είναι η παρέλαση των μικρών και ακολουθούν οι μεγάλες παρελάσεις το Σαββατοκύριακο ».

Τελευταία στιγμή δεν θα βρει κανείς διαμονή – Τι πρέπει να ξέρουν όσοι επισκεφθούν το καρναβάλι για πρώτη φορά

« Πρώτα από όλα να έρθουν όλοι με ανοιχτή καρδιά. Η δική μας καρδιά είναι μια μεγάλη αγκαλιά, που υποδέχεται κάθε ξένο, κάθε επισκέπτη και ο στόχος μας είναι να τον ξεναγήσουμε στην επιθυμία που έχουμε να βγάλουμε τη μεγάλη μας αγάπη για το καρναβάλι. Όταν επισκέπτεται κανείς την Πάτρα κατά την περίοδο του καρναβαλιού μεταμορφώνεται σε μια πολύ φιλόξενη πόλη.

Πρακτικά ζητήματα όμως που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν, αφορούν τα ξενοδοχεία. Έχουμε ήδη πολλές κρατήσεις, όπως και στα AirBnb. Τα εισιτήρια με το ΚΤΕΛ ή με το τρένο επίσης θα πρέπει να κλειστούν λίγο νωρίτερα για λιγότερη ταλαιπωρία. Τα ΚΤΕΛ όπως και κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούν δρομολόγια ανά 3-5 λεπτά και αφορούν το τελευταίο 3ήμερο. Και επειδή φέτος την Παρασκευή το βράδυ, την τελευταία δηλαδή Παρασκευή της αποκριάς έχουμε μια μεγάλη συναυλία με τους Santel Μποκοβινα Club και Cosa mostra.

Επομένως, θα πρέπει κάποιος, τουλάχιστον για το τελευταίο 3ημερο, να προγραμματίσει από τώρα το πως θα έρθει στην πόλη και που θα μείνει. Τελευταία στιγμή δε θα βρει κανείς διαμονή, όχι μόνο στην Πάτρα. Οι πληρότητες είναι γεμάτες από το Αίγιο εώς και την Κάτω Αχαϊα. Εμείς από την πλευρά μας, έχουμε φροντίσει να υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ για κάποιον που θέλει να έρθει με τουριστικό λεωφορείο κτλπ. ή με το δικό του Ι.Χ όχημα. Να εξοπλιστούν οι επισκέπτες με υπομονή, καθώς είναι πολλές οι ώρες που θα περιπλανιούνται μέσα στην πόλη με τα πόδια.

Αυτοί που θα έρθουν θα πρέπει να αγαπάνε τον κόσμο και να ακολουθήσουν αυτό που εμείς έχουμε ως θεματική, το άγγιγμά του σώματος, της ψυχής και του μυαλού. Με κύριο σύνθημα “Be unplugged” ερχόμαστε σε επαφή με τον διπλανό μας χορεύοντας και τραγουδώντας, μοιράζοντας το κέφι με άλλους.

Μέχρι στιγμής η συμμετοχή των καρναβαλιστών είναι τεράστια. Ήδη από πέρσι, λίγο μετά δηλαδή την πανδημία, είχαμε ρεκόρ συμμετοχών. Φέτος αναμένουμε πως θα αγγίξουμε πάλι τα 140 πληρώματα, γιατί δημιουργούνται συνεχώς καινούργια και μάλιστα το χαρακτηριστικό των φετινών είναι ότι θα συμμετέχουν και πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι ».

Αυξημένες κατά 30% οι τιμές των αποκριάτικων στολών

« Στην αίτηση συμμετοχής δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, είναι δωρεάν. Όμως στη συνέχεια, για να βγει κάποιος με τη στολή πληρώνει το αντίτιμο στο γκρουπ που έχει επιλέξει. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε στήσει στην αγορά του Αργύρη τις στολές όλων των πληρωμάτων, έτσι ώστε είτε επισκέπτες μέσω του σαιτ μας, είτε κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επισκεφτούν αυτή την έκθεση και μπορούν να διαλέξουν τη στολή τους. Στη συνέχεια, θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με το πλήρωμα.

Υπάρχουν πληρώματα με πιο οικονομικές στολές, όπου φυσικά είναι αντίστοιχή και η ραφή. Υπάρχουν πληρώματα που έχουν και πολύ ακριβές στολές, με πιο ιδιαίτερα υφάσματα και ραφές αλλά και τα αξεσουάρ που τα συνοδεύουν. Σύμφωνα με δηλώσεις στον τοπικό τύπο από αρχηγούς πληρωμάτων, οι στολές θα είναι 30% πιο ακριβές από πέρσι ».

Στενή συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την αποφυγή περιστατικών ακραίας μέθης

« Τα προβλήματα μέθης είναι διαχρονικά και είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα καρναβάλια. Πέρσι είχαμε για ένα 2ημερο 100,000 κόσμο, όπου τα 100 περιστατικά μέθης, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Εμείς όμως θεωρούμε τόσο το αλκοόλ όσο και τις εξαρτήσεις από ναρκωτικές ουσίες, ένα μεγάλο πρόβλημα για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Για αυτό λοιπόν από τώρα, έχουμε ξεκινήσει με ειδικό τρόπο, φυλλάδιά, επισκέψεις σε σχολεία, με συζητήσεις που κάνουμε με τους εφήβους, έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια ενάντια στο αλκοόλ και ενάντια στα ναρκωτικά. Είναι στόχος της δημοτικής αρχής και είναι διαχρονικός στόχος, δεν αφορά μόνο το καρναβάλι. Σε ό,τι αφορά τώρα την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών συνεργαζόμαστε πάντα με το ΕΚΑΒ, όπου έχουμε στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου τον σταθμό του ΕΚΑΒ. Εμείς χρηματοδοτούμε τα αντίστοιχά φάρμακα που χρειάζεται το ΕΚΑΒ και φυσικά έχουμε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης ».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE