Κίνδυνος για τη γέφυρα Βρυούλων στη Νέα Φιλαδέλφεια

Share on:

Μετά το «λουκέτο» στο στάδιο ΟΑΚΑ λόγω σοβαρού προβλήματος στο στέγαστρο Καλατράβα, ανησυχία υπάρχει και για άλλα έργα και κτίσματα τα οποία ίσως να αποτελούν κίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων.

Για παράδειγμα, εμφανή είναι τα σημάδια εγκατάλειψης και στη γέφυρα Καλατράβα, στη λεωφόρο Κατεχάκη (ΕΔΩ) η οποία σύμφωνα με τον Καθηγητή αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτη Καρύδη, μπορεί να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, χρειάζεται ωστόσο την απαραίτητη συντήρηση.

Πηγαίνοντας τώρα σε μια άλλη γέφυρα, η συντήρηση της οποίας ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, παρατηρούνται τα ίδια και χειρότερα σημάδια εγκατάλειψης.

Πρόκειται για την πεζογέφυρα Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών -Λαμίας στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Αποκαλυπτικά είναι τα πλάνα του MEGA, με τις φθορές που έχει υποστεί η κατασκευή να είναι ορατές, με αρκετά σίδερα να έχουν φύγει, ενώ η σκουριά έχει κάνει εμφανή τα σημάδια της.

«Δεν μπορούμε να περάσουμε από πουθενά»

Προστατευτικό κιγκλίδωμα εμποδίζει την είσοδο στη γέφυρα Βρυούλων, καθώς η κατάσταση στην οποία βρίσκεται εγκυμονεί κινδύνους.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, η γέφυρα αυτή παραμένει σε αυτήν την κακή και παράλληλα επικίνδυνη κατάσταση τα τελευταία 5 χρόνια.

«Δεν μπορούμε να κατέβουμε, δεν μπορούμε να περάσουμε από πουθενά» λέει κάτοικος της περιοχής, ενώ αναφέρει πως απέναντι υπάρχει σχολείο, πράγμα που σημαίνει πως η πεζογέφυρα χρησιμοποιείται ως δίοδος διέλευσης για πολλά παιδιά.

Σημειώνεται πως κάτω από την πεζογέφυρα Βρυούλων, η οποία βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, περνούν καθημερινά χιλιάδες οχήματα, με τους κατοίκους της περιοχής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια οδηγών και πεζών, ζητώντας να προχωρήσει η συντήρηση της γέφυρας.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE