Καύσωνας προ των πυλών | Τι συνιστούν οι ειδικοί

Share on:

Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα στη χώρα καθώς όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου ΑθηνώνΚώστας Λαγουβάρδος, εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα επικρατήσουν στην χώρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες για περίπου μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 11 Ιουλίου θα επικρατήσουν στην χώρα θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουλίου το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο.

Ξεκινά μία θερμή εισβολή που θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα στις περιοχές της Ισπανίας, της Νότιας Γαλλίας και Ιταλίας. Μεγάλο μέρος της Ισπανίας , Νότιας Γαλλίας, Σαρδηνίας, Κορσικής και Σικελίας μέχρι την Τετάρτη, Πέμπτη θα έχουν καλυφθεί από αυτές τις θερμές αέριες μάζες που από την Τετάρτη και μετά θα επηρεάσουν και την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Από την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Πιθανόν να δούμε θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν και τους 40 βαθμούς Κελσίου αν επιβεβαιωθούν αυτές οι προγνώσεις και να πάμε έτσι μέχρι 20 Ιουλίου. Αυτό είναι μία πρώτη τάση για τη διάρκεια δεν είμαστε ακόμη σίγουροι. Αυτό που διαφαίνεται αυτή την στιγμή είναι ότι θα έχουμε μία νέα θερμή εισβολή που θα περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Μεσογείου μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και η πρώτη τάση είναι η θερμή εισβολή να είναι υψηλότερη από αυτήν που είχαμε έως τώρα”, σημειώνει ο κ. Λαγουβάρδος.

thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE