Ιαπωνία | Νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού, ξεπέρασε ωστόσο τις προβλέψεις

Share on:

Επιβράδυνση για τρίτο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε τον Ιανουάριο ο δομικός καταναλωτικός πληθωρισμός της Ιαπωνίας, ωστόσο, ξεπέρασε τις προβλέψεις και διατηρήθηκε στο στόχο του 2% της κεντρικής τράπεζας, διατηρώντας ζωντανές τις προσδοκίες ότι θα τερματίσει τα αρνητικά επιτόκια μέχρι τον Απρίλιο.

Η άνοδος 2% στον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) ήταν πιο αργή από την αύξηση 2,3% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Επικοινωνιών την Τρίτη.

Ωστόσο, η άνοδο ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς που έκανε λόγο για αύξηση 1,8%, επιβεβαιώνοντας εκ νέου τις προσδοκίες πως οι μεγάλες εταιρείες θα προτείνουν υψηλές αυξήσεις στους μισθούς στις 13 Μαρτίου και στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν για τα εργασιακά. Αυτό αναμένεται να ανοίξει το δρόμο ώστε η Τράπεζα της Ιαπωνίας να τερματίσει τα αρνητικά επιτόκια τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

«Ο CPI Ιανουαρίου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η BOJ να αυξήσει το επιτόκιο πολιτικής της στη συνεδρίαση του Μαρτίου, εάν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση είναι ενθαρρυντικά», δήλωσε ο Marcel Thieliant της Capital Economics. «Εξακολουθούμε να θεωρούμε πιο πιθανή μια αύξηση τον Απρίλιο», πρόσθεσε ο Thieliant.

Με πληροφορίες του insider


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE