FIFA | Απαγορεύει στις ομάδες να κάνουν προπόνηση στα γήπεδα του Μουντιάλ την παραμονή των αγώνων

Share on:

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να μην κάνουν οι ομάδες προπόνηση στα γήπεδα που είναι να παίξουν την παραμονή των αγώνων τους.

Αυτή η απόφαση της FIFA ισχύει τόσο για την φάση των ομίλων όσο και για τα νοκ άουτ. Οι ομάδες θα πρέπει να διεξάγουν τις προπονήσεις τους στις εγκαταστάσεις που έχουν επιλέξει να διαμένουν. Μάλιστα, οι αρχές του Κατάρ έχουν φροντίσει τα γήπεδα αυτά να έχουν τον ίδιο τύπο χλοοτάπητα με αυτά των αγώνων της κάθε πόλης, ώστε να υπάρχει μία ομοιότητα για τους παίκτες σύμφωνα με την «Mundo Deportivo».

Θα μπορούν βέβαια να κάνουν μία επίσκεψη εξοικείωσης στο γήπεδο, αλλά μόνο όταν παίζουν πρώτη φορά σ’ αυτό. Θα μπορούν να μπουν μέσα με αθλητικά παπούτσια και να μετακινούνται στον χώρο. Για το πρόγραμμα των επισκέψεων αυτών θα είναι υπεύθυνη η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο λόγος για όλα αυτά είναι η ανησυχία για την κατάσταση που βρίσκονται οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων. Μάλιστα από τις 20 Σεπτεμβρίου κανένα από τα βασικά γήπεδα δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε είδος παράστασης ή μη ποδοσφαιρική εκδήλωσης ενώ από τις 20 Οκτωβρίου δεν θα επιτρέπεται η χρήση του για κανένα είδος εκδήλωσης.

Όσον αφορά την προθέρμανση πριν τους αγώνες, οι ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν στο γήπεδο, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Αυτή θα διαρκεί 30 λεπτά και θα ξεκινά όταν απομένουν 50 λεπτά από την έναρξη του αγώνα. Εάν ο αγωνιστικός χώρος, όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση, τότε θα μπορούσε να γίνει σε συγκεκριμένες περιοχές του αγωνιστικού χώρου, να μειωθεί η διάρκειά της ή ακόμα και να ακυρωθεί. Το ίδιο και όταν υπάρχει προηγούμενη τελετή που συνδέεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως στον εναρκτήριο αγώνα ή στον τελικό.

Πηγή : gazzetta.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE