Δωρεάν τη Δευτέρα 8 Απριλίου | Εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Share on:

Προτάσεις και εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες στην Αθήνα χωρίς πορτοφόλι τη Δευτέρα 8 Απριλίου

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Δευτέρα 8 Απριλίου, σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

*Σήμερα (8 Απριλίου) θα λάβει χώρα μια ολική ηλιακή έκλειψη, σε όλη την Βόρεια Αμερική. Περίπου 32 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη διαδρομή, όπου η ολική έκλειψη ηλίου θα είναι ορατή, σύμφωνα με τη NASA. Η μέγιστη διάρκεια της έκλειψης θα είναι σχεδόν 4,30 λεπτά στο Μεξικό. Στην Ελλάδα δεν θα είναι ορατή.

Στα καθ’ ημάς ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν εκδήλωση-συζήτηση στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του Ρουμπέν Σερράνο, “Μπορούμε και καλύτερα” στα ελληνικά από τις εκδόσεις Oposito (μετάφραση: Κατερίνα Μποσινάκη), πραγματοποιείται στρογγυλό τραπέζι “Ζώντας εκτός ετεροκανονικότητας”.

Το Ινστιτούτο Θερβάντες, οι εκδόσεις Oposito Books και το Athens Pride καλούν το κοινό να παρακολουθήσει μια συζήτηση που επιχειρεί να συγκρίνει την ισπανική και την ελληνική καθημερινότητα των ανθρώπων που ζουν εκτός ετεροκανονικότητας.

Συμμετέχουν ο συγγραφέας του βιβλίου Ρουμπέν Σερράνο και η κινηματογραφίστρια και ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη, που έχει γράψει και τον πρόλογο στης ελληνικής έκδοσης. Συντονίζει η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη.

Δωρεάν μουσική εκδήλωση στο Δημαρχείο Κηφισιάς

Ρεσιτάλ με έργα για βιολί και πιάνο “Romance and Passion” με τον διαπρεπή σολίστ βιολιού Γιάννη Γεωργιάδη και τη διεθνούς φήμης πιανίστα Svetlana Smolina. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στην Αίθουσα Πολιτιστικού “Δήμαρχος Βασ. Γκατσόπουλος” Δημαρχείο Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης).

Συνέδριο “FUTURE” και έκθεση με θέμα “Transitions”

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και… στη Μόδα! Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 8 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα παρουσιαστούν ένα συνέδριο που εξερευνά τα όρια του Metaverse μέσα από τους τομείς της μόδας, της τεχνολογίας, της επιστήμης και της ομορφιάς και μία ξεχωριστή έκθεση με θέμα “Transitions”.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών θα παρουσιαστούν τα “έξυπνα” ρούχα και ο ρόλος τους της τεχνητής νοημοσύνης στην εξατομικευμένη ιατρική, όπως για παράδεγμα το ρούχο που ανιχνεύει το Αλτσχάιμερ, εφαρμογή που θα βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους αλλά και καινοτομίες-εφαρμογές στη μόδα και στην ομορφιά!

Για την ξενάγηση στον κόσμο του Artificial Intelligence (AI) στη μόδα και στην ομορφιά, θα μιλήσουν οι διεθνούς φήμης, Costantino Roselli, ένας από τους κορυφαίους leaders παγκοσμίως στο Meteverse, η Jessica Thiant, η Europe Marketing Director, της παγκοσμίου φήμης εταιρείας, Perfect Corp, με καινοτομίες και εφαρμογές αλλά και οι νικητές στην καινοτομία, στο AI Fashion Week στο Μιλάνο και στην Νέα Υόρκη, Matilde Mariano, Jose Sobral και Traina Gianluca. Χαιρετισμό θα απευθύνει η πρώτη AI Influencer της Ελλάδος, Aiko Papas.

“Γιατί ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;”

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, ώρα 18:30 στο Μουσείο Εθνικής Αντιστάσεως Δήμου Ηλιούπολης η Βίκυ Φλέσσα παρουσιάζει το βιβλίο της “Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;” και συνομιλεί με το κοινό.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Πασχάλης Καραθανασόπουλος και χαιρετίζει ο Δήμαρχος Ηλιουπόλεως Ευστάθιος Ψυρρόπουλος.

WOW Athens Marketplace 2024

Το Marketplace βρίσκεται στην Αγορά, στην “καρδιά” του ΚΠΙΣΝ, το Σάββατο 6, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Απριλίου, παρουσιάζοντας μια ανοιχτή, πολυσύχναστη αγορά με επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές και ακτιβιστικές οργανώσεις των οποίων ηγούνται γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα.

To WOW Athens Marketplace αποτελεί κάτι περισσότερο από μια αγορά: δημιουργεί ένα σημείο συνάντησης για χιλιάδες άτομα, υπό τον ρυθμό DJ sets και pop-up συναυλιών· αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα γυναικών και θηλυκοτήτων, ενώ μέσω των ΜΚΟ που συμμετέχουν, φέρνει στο προσκήνιο ένα ευρύ φάσμα επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν τις γυναίκες – και όχι μόνο. Τοποθεσία: Αγορά

πηγή:News24/7


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE