Δημοσκόπηση | Συσπειρώνεται η ΝΔ, ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ

Share on:

Με τη συσπείρωση να είναι το ζητούμενο για την Νέα Δημοκρατία ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, στην Πειραιώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις ανοίγουν ένα παράθυρο αισιοδοξίας ότι τελικά η κάλπη θα δώσει στο αποτέλεσμα τον αριθμό …3 μπροστά, αγγίζοντας μάλιστα και το ποσοστό της εκλογικής αναμέτρησης του 2019 (33,1%)

Στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν ότι δρόμος μέχρι την ευρωκάλπη μπορεί να είναι πυκνός, να μην επιτρέπονται λάθη, αλλά η ομάδα δεν έχει δείξει ακόμη τα… “δόντια” της, καθώς κυβέρνηση και κόμμα ετοιμάζονται για την μεγάλη επίθεση αμέσως μετά το Πάσχα, με μία καμπάνια που δεν αφήσει καμία περιφέρεια χωρίς επίσκεψη, είτε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε από κλιμάκια βουλευτών και υπουργών, προάγοντας το κυβερνητικό έργο και ζητώντας από τους πολίτες τη δύναμη για να συνεχίσει ο πρωθυπουργός να έχει δυνατή φωνή στις Βρυξέλλες.

Η κρίση στη Μέση Ανατολή με τον κίνδυνο να ξεσπάσει μία ακόμη εστία στην γειτονιά μας φαίνεται ότι ευνοεί την κυβέρνηση, ενώ στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη θα λειτουργήσει θετικά στο κοινό με πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά.

Μία μονάδα για τη Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου

Αυτή τη χρονική στιγμή, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για στελέχη της Πειραιώς, καθώς στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα, από το 31,4% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση, συγκέντρωσε 32,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα ποσοστά του, στο 15,4% (από 15,1%), όχι όμως τόσο ώστε να προκαλεί ανησυχίες, αντίθετα για τη γαλάζια παράταξη φαίνεται ότι πιάνει ταβάνι, ενώ στην ίδια δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα και βρίσκεται στο 12%, από το 13% της προηγούμενης μέτρησης. Αντίστοιχα, μία μονάδα κερδίζουν οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου, που φτάνουν στο 2%, η Νέα Αριστερά κερδίζει 0,1 μονάδα και βρίσκεται στο 3,1%, ενώ πέφτουν Ελληνική Λύση και ΚΚΕ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παραμένει πρώτη με 26,8%, ανεβαίνοντας δύο μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% με μία μονάδα άνοδο από την προηγούμενη μέτρηση. Στο ίδιο πεδίο, το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά δεν πιάνει διψήφιο ποσοστό, αγγίζοντας το 9,9%.

Στην έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Λαμβάνει ποσοστό 35% ενώ ο αμέσως επόμενος, ο Στέφανος Κασσελάκης, 9%. Ακολουθούν Κυρ. Βελόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης με 5%.

Εάν ο Κανένας είχε όνομα, θα ήταν μακράν ο δυνατότερος αντίπαλος του πρωθυπουργού, αφού τον πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής με ποσοστό 33%.

Αυτά ωστόσο είναι τα καλά νέα, αφού τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας δείχνουν δυσαρέσκεια των πολιτών σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας, με βασικότερο την ακρίβεια, η οποία δεν τιθασεύεται, παρά τους ελέγχους, τα πρόστιμα και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η εγκληματικότητα είναι ένας ακόμη τομέας όπου η κυβέρνηση μένει μεταξεταστέα, με τις αρνητικές γνώμες να υπερτερούν, με νωπή άλλωστε τη μνήμη της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Τέλος, περισσότεροι από 6 στους 10 ερωτηθέντες δεν ασπάζονται το κυβερνητικό επιχείρημα ότι το αποτέλεσμα της κάλπης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας.

Πηγή: thetoc.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE