Δένδιας | Οι Ένοπλες Δυνάμεις αλλάζουν και εξελίσσονται

Share on:

Νέο οργανωτικό σχήμα και ριζικές αλλαγές στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με ορίζοντα το 2030, προανήγγειλε από τη Λάρισα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης στην 1η Στρατιά, από τον αντιστράτηγο Ι. Τσιόπλο στον αντιστράτηγο Δ. Κωνσταντάκο.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων δήλωσε συγκεκριμένα:

« Θέλω επίσης να πω ότι όπως ανακοίνωσα βρισκόμαστε σε μία φάση μετεξέλιξης. Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να αλλάξουν, να εξελιχθούν και το 2030 να είναι απολύτως έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών που τα μεταβάλλουν όλα γύρω μας, μεγεθύνουν τις απειλές πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, δημιουργούν νέες προκλήσεις.

Ήδη στο νέο οργανωτικό σχήμα έχει προβλεφθεί υπό τη διοίκηση Στρατηγού Διεύθυνση Μετεξέλιξης, όπως επίσης έχει προβλεφθεί Διεύθυνση Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών. Διεύθυνση η οποία θα δημιουργήσει αυτό που έχω ήδη ανακοινώσει, δηλαδή τις μονάδες μεικτής χρήσεως, τις μονάδες που από την εκπαίδευσή τους και τον εξοπλισμό τους θα είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε μηδενικό χρόνο στις προκλήσεις που η αλλαγή του κλιματικού περιβάλλοντος και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δημιουργούν. Ακριβώς, όμως, αυτές οι αλλαγές υπογραμμίζουν την τεράστια προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εδώ στη Θεσσαλία, αυτούς τους τελευταίους μήνες.

Σιδεροκέφαλος στην υπόλοιπη ζωή σας Στρατηγέ, εσείς και η οικογένειά σας και σας ευχαριστούμε θερμά για το έργο και την προσφορά σας».

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE