Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια και τσουχτερό κρύο | Κλειστά σχολεία λόγω του χιονιά

Share on:

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού και σήμερα με έντονο κρύο και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της χώρας, με προβλήματα να σημειώνονται σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές να σημειωθούν κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στην Εύβοια και στα ημιορεινά. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Κλειστά σχολεία

Λόγω της χιονόπτωσης δεν θα ανοίξουν τα σχολεία σε Θεσσαλονίκη και δυτική Μακεδονία. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στα όρια του δήμου Αριστοτέληόλες οι μονάδες προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη Δημοτική Ενότητα Αρναίας, δηλαδή παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη 10 Ιανουαρίου με μία ώρα καθυστέρηση.

Ομοίως μια ώρα αργότερα από το σύνηθες, θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια των οχημάτων που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία.

Κλειστά θα παραμείνουν επίσηςτα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΚΔΑΠ του δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον δήμο Αμυνταίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των καιρικών συνθηκών θα είναι κλειστά τα σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και Σαμοθράκη ενώ μία ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν στην Πρέσπα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες – Απαγορευτικό απόπλου

Στην Αττική, η Τροχαία χθες διέταξε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών, όπου η θερμοκρασία το βράδυ άγγιζε τους -2 βαθμούς.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Φίλυρο και Χορτιάτη της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη, λόγω χιονιά, ενώ στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις. βράχων.

Η Δυτική Μακεδονία ντύθηκε στα λευκά, με εκχιονιστικά και αλατιέρες να καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους.

Στην Καστοριά και στη Φλώρινα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια. Μέχρι νεοτέρας, θα ισχύει απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

Ο καιρός σήμερα

Με κρύο, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο προβλέπεται η σημερινή ημέρα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη ΓιαννόπουλοΤοπικές βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγες χιονοπτώσεις θα έχουμε στα ορεινά και κυρίως στην Εύβοια και στα ημιορεινά.

Το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή, θα βρέξει σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Το Σάββατο, μια νέα κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών, θα δώσει την πιο κρύα ημέρα του χειμώνα και ξανά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.

Στη βόρεια Ελλάδα θα σημειωθεί ισχυρός παγετός και κάτω από τους -5 βαθμούς Κελσίου το πρωί. Τα φαινόμενα όμως θα είναι λίγα: κάποιες τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις. Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, και πολύ πιθανόν άλλες τόσο κρύες ημέρες να μην έρθουν έως το τέλος Γενάρη.

Στην Αττική θα έχουμε σήμερα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Νωρίς το πρωί πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Νωρίς το πρωί είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά – ημιορεινά (εκτιμώμενο υψόμετρο 500μ.) με ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία έως τους 5 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΕΡΤ


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE