Barbie | Οι εισπράξεις της ταινίας ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια

Share on:

Η blockbuster ταινία Barbie ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως από την κυκλοφορία της στις 21 Ιουλίου, ανακοίνωσε η Warner Bros την Κυριακή 6/08.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι η ταινία-κωμωδία φαντασίας έχει εισπράξει 459 εκατομμύρια δολάρια στις εγχώριες αίθουσες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά, και άλλα 572,1 εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό, δηλαδή συνολικά 1.031,5 εκατομμύρια δολάρια από την κυκλοφορία της. Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία ανάλυσης μέσων ενημέρωσης Comscore.

Η υποψήφια για Όσκαρ σεναριογράφος-σκηνοθέτης Γκρέτα Γκέργουικ [Greta Gerwig], σεναριογράφος-σκηνοθέτης της ταινίας Barbie, έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που ξεπέρασε μόνη της το όριο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ανακοίνωσε η Warner Bros.

Η ταινία Barbie διανύει το τρίτο Σαββατοκύριακο προβολής της. Σύμφωνα με την Comscore, η ταινία συγκέντρωσε 127 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως αυτό το Σαββατοκύριακο (Παρασκευή έως Κυριακή), εκ των οποίων 53 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και τον Καναδά και 74 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο.

«Ως επικεφαλής της διανομής, δεν μένουμε συχνά άφωνοι από τις επιδόσεις μιας ταινίας, αλλά η “Barbie” κατέρριψε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας», δήλωσαν ο Τζεφ Γκόλντσταϊν [Jeff Goldstein], πρόεδρος της εγχώριας διανομής της Warner Bros. Pictures, και ο Άντριου Κριπς [Andrew Cripps], πρόεδρος της διεθνούς διανομής.

Με πρωταγωνιστές την Μαργκό Ρόμπι [Margot Robbie]και τον Ράιαν Γκόσλινγκ [Ryan Gosling]ως Barbie και Ken, η ταινία στέλνει την εμβληματική κούκλα της Mattel Inc σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο.

Οι πωλήσεις εισιτηρίων της “Barbie” κατατάσσονται φέτος στη δεύτερη θέση μετά την ταινία “The Super Mario Bros”, η οποία κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έχει συγκεντρώσει συνολικά 1,357 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office.

Διαβάστε επίσης:

  • Barbie: Η δημιουργός αποκαλύπτει την πραγματική πηγή έμπνευσης της κούκλας
  • Ένθετο Κόσμος: Θρίαμβος για την “BARBIE” – Η πρεμιέρα έκανε 155 εκ. δολάρια σε ΗΠΑ και Καναδά

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Μπικιάκου

Πηγή: BBC

www.ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE