Ατρόμητος – Ολυμπιακός 0-0 | Άσφαιρος και αδικημένος από τον Ζαμπάλα

Share on:

Άσφαιρος ο Ολυμπιακός, σπατάλησε στο Περιστέρι τις ευκαιρίες που δημιούργησε κι έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο, αφήνοντας δυο ακόμη βαθμούς. Ωστόσο, η διαιτησία εξακολουθεί να μην είναι 50-50 με τον Ολυμπιακό. Πλέον οι ερυθρόλευκοι είναι μαζί με την ΑΕΚ τρεις πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και δύο απ’ τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός παραμένει σε… απόσταση βολής από την κορυφή, αλλά θα πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του και ν’ αξιοποιεί τις φάσεις που δημιουργεί. Έλειπε ο τιμωρημένος Φορτούνης, λίγα πράγματα πήρε ο Καρβαλιάλ από Ποντένσε και Καρβάλιο, ενώ το ντεμπούτο του ως βασικός έκανε και ο Ιβάν Μπρίνιτς που δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Στην αντίπερα όχθη, ένατο ματς χωρίς ήττα για τον Ατρόμητο με τον Ίλιτς στο «τιμόνι», με 4 νίκες και 5 ισοπαλίες πλέον.

Οι δύο ομάδες χρειάστηκαν χρόνο για να βρουν τα πατήματά τους λόγω των αρκετών αλλαγών στη σύνθεσή τους. Τα λάθη που έγιναν ήταν αρκετά στο πρώτο διάστημα. Πάντως, ο Ολυμπιακός δεν άργησε πολύ να βρει την πρώτη του καλή στιγμή. Ο Ορτέγκα στο 4’ έπαιξε κάθετα για τον Μασούρα που γύρισε, με την μπάλα να φτάνει στον Ποντένσε, ο οποίος ελίχθηκε, έπιασε το σουτ και από την κόντρα έφυγε πλάγια η μπάλα μακριά.
Στο 14’ ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Μπρίνιτς να πιάνει άστοχη κεφαλιά, από καλή θέση. Αυτή ήταν μία από τις δύο καλύτερες στιγμές των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, στο οποίο απείλησαν και στο 26’ με τον Μασούρα να κάνει τη σέντρα και τον Ελ Κααμπί να αστοχεί με κεφαλιά.
Αμέσως μετά, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους πραγματική απειλή και παραλίγο να προηγηθούν, με τον Γιουμπιτάνα να κάνει κεφαλιά στο 26’, με την μπάλα να περνάει εκτός. Έξι λεπτά μετά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει τη ζημιά από στατική φάση, με τον Καρβάλιο να εκτελεί κόρνερ και τους Ρέτσο-Ντόη να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα προς την εστία.
Ο Καρβαλιάλ έβαλε τον Γιόβεβιτς στο ξεκίνημα του β’ μέρους για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Οι Πειραιώτες έπαιξαν σε πιο γρήγορο τέμπο, αλλά την πρώτη καλή στιγμή την είχε ο Ατρόμητος, ο οποίος άγγιξε το 1-0 στο 53’. Ο Γιουμπιτάνα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Βαλένσια το σουτ, με τον Πασχαλάκη να διώχνει ενστικτωδώς και την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να κερδίζει μέτρα από εκείνο το σημείο.

Στο 55′ και το 60′, Τζαβέλλας και Τσιντώτας «καθάρισαν» τις φάσεις του Ελ Κααμπί στην περιοχή, ενώ ενδιάμεσα, στο 58′, ο Γιόβετιτς είχε προβολή λίγο άουτ από σέντρα του Μαροκινού φορ. Σημαντική στιγμή ήταν και αυτή του 69′ όταν ο Τσιντώτας έδιωξε ξανά το σουτ του Ελ Κααμπί, ενώ η μεγαλύτερη φάση των φιλοξενούμενων ήταν αυτή του 75′. Ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Ρέτσος έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα βρήκε όλο τον Ατρόμητο στην περιοχή του και έναν ολόκληρο Ολυμπιακό να κυκλοφορεί τη μπάλα γύρω από αυτή, χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει φάση από οργανωμένο ποδόσφαιρο. Στο 79′ και το 84′ ο Ποντένσε σπατάλησε δύο μεγάλες φάσεις πάντως. Στην πρώτη, από δική του ατομική ενέργεια βρέθηκε φάτσα με τον Τσιντώτα, όμως σούταρε πολύ άσχημα, άουτ. Στη δεύτερη, μετά από έξοχη ατομική ενέργεια του Ρέτσου που βρέθηκε σε θέση εξτρέμ, ο Πορτογάλος έκανε κοντρόλ στην περιοχή αλλά το σουτ από το ύψος του πέναλτι ήταν και πάλι κακό, αδύναμο και άστοχο. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Ατρόμητο να κρατά μια υπερπολύτιμη ισοπαλία επιβεβαιώνοντας το εξαιρετικό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται.

Καλή η διαιτησία του Ζαμπαλά(Ηπείρου).

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς / 3-5-2): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Αθανασίου, Κουέν (85′ Κιβρακίδης), Έρλινγκμαρκ, Έντερ (68′ Φριντγιόνσον), Κεσχρίντα, Γιουμπιτάνα (68′ Ρομπάιγ), Βαλένσια (76′ Βέργος).
Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ / 4-4-2): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Μπρίνιτς (46′ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Χέσε, Ποντένσε, Μασούρας, Ελ Κααμπί.

 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE