ΑΕΚ – Βόλος 3-0 | Δυο γκολ ο Λιβάι και καλή χρονιά | Ο Άμραμπατ το τρίτο γκολ (vid)

Share on:

Μετά τις δύο «χοντρές» γκέλες με τον Παναιτωλικό και τον Πανσερραϊκό, η ΑΕΚ χρειαζόταν μόνο νίκη απέναντι στον βελτιωμένο Βόλο στα τελευταία ματς υπό τις οδηγίες του Άνχελ Λόπεθ.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, χρειαζόταν μόνο τους τρεις βαθμούς με οποιοδήποτε κόστος, προκειμένου να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή και να πάει με καλή ψυχολογία στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Και το έκανε με τον τρόπο της με επιθετικό ποδόσφαιρο και με δύο γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία που από την ημέρα που έχει επιστρέψει από τον πρόσφατο τραυματισμό του είναι on fire.

Το σημερινό ματς ήταν ιδιαίτερο για τον Σταύρο Πήλιο, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ από τη στιγμή που αφίχθη. Εν απουσία των Χατζισαφί και Μοχαμάντι λόγω Asian Cup ο Αλμέιδα εμπιστεύτηκε τον πρώην μπακ του ΠΑΣ Γιάννινα για την αριστερή πλευρά. Στην άμυνα βρέθηκε επίσης και ο Βίντα παρότι είχε πρόσφατα το θλαστικό τραύμα και τα ράμματα, ενώ μαζί του στα στόπερ ήταν ο Κάλενς.

Κάτω από το τέρμα για την ΑΕΚ επέστρεψε ο Στάνκοβιτς του οποίου η απουσία φάνηκε, ενώ στον άξονα ο Αλμέιδα επέλεξε τον Σιμάνσκι μαζί με τον Πινέδα. Στις πτέρυγες ήταν ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Ελίασον δεξιά, ενώ στην επίθεση, όπως αναμενόταν ο Τσούμπερ ξεκινάει πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή.

Έλυσε τον… γόρδιο δεσμό ο Λιβάι, απείλησε ο Βόλος

Ο Βόλος με καλό πρέσινγκ στη δεύτερη μπαλιά αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ και στο πρώτο τέταρτο η Ένωση επί της ουσίας δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία των φιλοξενούμενων.

Το 0-0 παρέμενε χωρίς επί της ουσίας να ΄χει κάποια φάση στο ματς με την ΑΕΚ να προσπαθεί με στατικές φάσεις μετά το 16′ να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν εγκλωβισμένη απέναντι σε έναν Βόλο που είχε… θράσος και έμπαινε με δύναμη στα μαρκαρίσματα.

Στο 20′ η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι για πτώση του Πήλιου στην περιοχή με Περράκη και VAR να συμφωνούν πως δεν υπάρχει παράβαση. Το ματς εξελισσόταν, όπως ακριβώς ήθελε ο Βόλος. Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ δεν πιεζόταν και με το πρέσινγκ που ασκούσε, δεν επέτρεπε στην Ένωση όχι να μόνο να δημιουργήσει, αλλά και να κυκλοφορήσει καλά-καλά την μπάλα.

Στο 29′ η ΑΕΚ είχε υποψία ευκαιρίας που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Γκατσίνοβιτς. Ο Ελίασον βρήκε τον Σέρβο άσο μέσα στην περιοχή, αλλά ο «Γκάτσι» δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Και τρία λεπτά αργότερα η Ένωση βρήκε το 1-0. Ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε όμορφη κάθετη μέσα στην περιοχή, ο Λιβάι προσπάθησε να πλασάρει, οι Σιέλης και Τάχατος έπεσαν στα πόδια του αλλά με τη δεύτερη ο Λιβάι με πλασέ βρήκε δίχτυα για το 1-0 της Ένωσης.

Στο 40′ η ΑΕΚ άγγιξε το 2-0 με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Από τη γλυκιά σέντρα του Γκατσίνοβιτς, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Βόλος βγήκε από το καβούκι του και σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το γκολ με τον Στάνκοβιτς να λέει ισάριθμες φορές «όχι». Στο 43′ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ντέλετιτς, ενώ ο Αυστριακός έκανε νέα επέμβαση  σε κεφαλιά του Ασλανίδη πάνω στη γραμμή μετά το κόρνερ! Έτσι το ημίχρονο τελείωσε με την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ, αλλά με σαφή μηνύματα πως χρειάζεται και άλλο γκολ για να «καθαρίσει» το ματς.

Απλοποιήθηκαν τα πράγματα με την έναρξη του β’ μέρους

Με την έναρξη τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την ΑΕΚ . Στο 49′ η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τρουιγέ που δόθηκε κατόπιν παρέμβασης του VAR, Μανούχου και on field review του Περράκη με τον νεαρό ρέφερι να δείχνει «βούλα». Ο Λιβάι πήρε την μπάλα, εκτέλεσε δυνατά και έκανε το 2-0 για την Ένωση.

Με το 2-0 και ανεβασμένη ψυχολογία, η ΑΕΚ άγγιξε το 3ο γκολ στο 56′ με πλασέ του Τσούμπερ με τον Βόλο στο 58′ να βλέπει τον Στάνκοβιτς για 3η φορά να λέει «όχι» σε γυριστή κεφαλιά του Ασλανίδη. Στο 63′ ο Γκατσίνοβιτς έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0 με το ματς να ΄χει ανοίξει, πλέον, αρκετά με την ΑΕΚ να φθάνει εν τέλει στο 3ο γκολ με τον Άμραμπατ.

Στο 73′ ο Βίντα έκανε καταπληκτικό κόψιμο, ο Σιμάνσκι έβγαλε τρομερή μπαλιά στην πλάτη του Σιέλη, ο Άμραμπατ μπήκε στην περιοχή, έφτασε απέναντι από τον Κόστιτς και πλάσαρε για το 3-0. Σκορ που έμελλε να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Περράκη με την ΑΕΚ να πηγαίνει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της Κυριακής στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (75′ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι (75′ Γιόνσον), Ελίασον (63′ Άμραμπατ), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (63′ Μάνταλος), Γκαρσία (75′ Πόνσε).
Βόλος: Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (70′ Λούνα), Άλχο (40′ Κίτσος), Τρουιγιέ, Κόμπα (70′ Μπερτόγλιο), Ντέλετιτς, Γκαρσία (70′ Μεταξάς), Μωραΐτης
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
Α’ Βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος
Β’ Βοηθός: Γεώργιος Χριστακόγλου
4ος διαιτητής: Μιχαήλ Ματσούκας
VAR: Ευάγγελος Μανούχος
Κίτρινες κάρτες: 35′ Σιμάνσκι, 62′ Ρότα- 15′ Άλχο, 45+2′ Ασλανίδης, 66′ Μύγας, 81′ Ντέλετιτς


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE