Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία| Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Share on:

Σε εξέλιξη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης στα Άγναντα του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση, χωρίς να απειλείται ο οικισμός που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο βρίσκεται Πυροσβεστική δύναμη με 11 υδροφόρα οχήματα, 34 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Απομακρύνονται οι κάτοικοι από τα Άγναντα

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο είναι σχετικά κοντά στον οικισμό ‘Αγναντα, αλλά δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μην κινδυνεύσει ο οικισμός.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο patrisnews.com, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου, ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους του χωριού, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία για να περιοριστεί το μέτωπο, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» τραυματισμένος, καθώς έχει υποστεί εγκαύματα από την πυρκαγιά.

Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη. Πλέον έχει εξαπλωθεί σε περισσότερα σημεία.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 4 περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, Πέμπτη 21 Ιουλίου, για τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE