Πέντε κορυφαίες χώρες για να περάσετε μια αξέχαστη Πρωτοχρονιά!

Share on:

Παραδοσιακοί πρεσβευτές της τελευταίας στιγμής ίσως να δηλώνουν οι περισσότεροι από εμάς, όμως αν κάποιος θέλει να οργανώσει σωστά ένα ταξίδι- πόσο μάλλον εν μέσω γιορτών- τότε σίγουρα θα πρέπει να “κλείσει” όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έτσι και θα γλιτώσει από περίσσιο άγχος και θα επωφεληθεί από οικονομικότερες τιμές λόγω της μεγάλης ζήτησης. Αν λοιπόν ψάχνεις για κάτι λίγο… διαφορετικό από τα συνηθισμένα προκειμένου να καλωσορίσεις τη νέα χρονιά, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις τις προτάσεις μας! Έτοιμοι για χιόνια, έλατα και strudel.

Eδιμβούργο, Σκωτία 

Η Πρωτοχρονιά στη Σκωτία είναι μια μοναδική εμπειρία. Το “Hogmanay” είναι το μεγαλύτερο πρωτοχρονιάτικο γλέντι στον κόσμο. Οι δρόμοι στο Εδιμβούργο πλημμυρίζουν από κόσμο που ξεφαντώνει, υπάρχει άφθονο φαγητό και ποτό, μουσικές σκηνές στη μέση του δρόμου, άνθρωποι που κάνουν παρέλαση με αναμμένες δάδες, street artists και γιγαντοοθόνες…

Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι η “χώρα της Φωτιάς και του Πάγου”. Βρίσκεται τόσο βόρεια, που στα τέλη του Δεκεμβρίου η μέρα δεν διαρκεί παραπάνω από τέσσερις ώρες. Το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα, γιορτάζει την πρωτοχρονιά με εκατοντάδες πυροτεχνήματα που σκάνε στον κατάμαυρο ουρανό, βάζοντας συμβολική φωτιά στα προβλήματα που τους έφερε ο προηγούμενος χρόνος. Τα μπαρ της πόλης μένουν ανοιχτά μέχρι τις πέντε το πρωί και έπειτα οι πιο τολμηροί ξενύχτηδες επισκέπτονται τις θερμαινόμενες πισίνες της πόλης για να καταπολεμήσουν το hangover.

Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη είναι ένας κατ’ εξοχήν χειμερινός προορισμός. Εκεί οι άνθρωποι γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά όχι σε clubs με αχαλίνωτα parties, αλλά με δεξιώσεις και δείπνα gala. Το Hofburg Silvester Ball είναι το πιο εξεζητημένο μέρος όπου μαζεύεται η αφρόκρεμα της πόλης, ενώ η Φιλαρμονική της Βιέννης δίνει κονσέρτα (τα οποία προβάλλονται κάθε χρόνο από την ΕΡΤ). Υπάρχουν και πιο προσιτοί τρόποι να περάσει κανείς την πρώτη ημέρα του χρόνου στη Βιέννη, όπως οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Silvesterpfad ή το New Year’s Path στο κέντρο της πόλης.

Βερολίνο, Γερμανία

Το Βερολίνο έχει τη φήμη της πιο εορταστικής πόλης την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Το “Party Mile” είναι μια πορεία δύο χιλιομέτρων στο δρόμο ανάμεσα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης, όπου κάθε χρόνο μαζεύονται πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Ο δρόμος αυτός είναι γεμάτος με πάγκους με φαγητό και ποτά, μουσικές σκηνές, βιντεο-εικόνες, lazer shows και ανθρώπους που χορεύουν. Μετά την αλλαγή του χρόνου, πυροτεχνήματα σκάνε στον ουρανό και ο κόσμος κατευθύνεται προς τα clubs της πόλης.

Τόκιο, Ιαπωνία

Ένα πολύ μακρινό ταξίδι, που όμως αξίζει να κάνεις. Η Πρωτοχρονιά είναι η πιο σημαντική γιορτή στην Ιαπωνία, καθώς συμβολίζει την ένωση της οικογένειας και εκτός από τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα που σκάνε παντού, κάθε χρόνο τηρούν τις εθνικές τους παραδόσεις.

Μια από αυτές τις παραδόσεις είναι το hatsumōde, η πρώτη επίσκεψη του χρόνου σε κάποιο ναό ή βωμό και η παρακολούθηση του τηλεοπτικού μουσικού προγράμματος “Kouhaku Uta Gassen”. Επίσης, οι ντόπιοι αφήνουν μπαλόνια να πετάξουν στον αέρα, μέσα στα οποία βάζουν ευχές που ελπίζουν να πραγματοποιηθούν μέσα στο νέο έτος.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE