Ο “πόλεμος” των κατασκοπευτικών μπαλονιών

Share on:

Από περιέργεια και προβληματισμό μέχρι έξαρση των θεωριών συνομωσίας έχει προκαλέσει η εμφάνιση και η κατάρριψη 4 ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα  ή UFΟ – Unidentified Flying Objects) τις τελευταίες 3 ημέρες πάνω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Αμερικής, σε Καναδά και Αλάσκα.

Μάλιστα UFO εμφανίστηκε και στον ουρανό της Κίνας – πάνω από την επαρχία Rizhao – και σύμφωνα με το κρατικό μέσο Global Times δόθηκε εντολή στην κινεζική Αεροπορία να το καταρρίψει.

Επιπλέον, σε συναγερμό έχει τεθεί και η πολεμική αεροπορία της Ουρουγουάης μετά την εμφάνιση στον ουρανό, λάμψεων αγνώστου προελεύσεως, στην περιοχή Termas de Almirón.

Σύμφωνο με εκπρόσωπο του Πενταγώνου, το άγνωστο αντικείμενο που καταρρίφθηκε το Σάββατο στον καναδικό εναέριο χώρο είχε εντοπιστεί από το βράδυ της Παρασκευής. 
Είχε σχήμα «κυλινδρικό» και πετούσε σε υψόμετρο περίπου 40.000 ποδιών. 

Ενα άλλο αντικείμενο που καταρρίφθηκε πάνω από λίμνη στο Μίσιγκαν κοντά στα σύνορα με τον Καναδά έμοιαζε με drone «οκταγωνικής δομής» με σχοινιά συνδεδεμένα σε αυτό, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματικό του υπ. Αμυνας.  

Καταρρίφθηκε με πύραυλο AIM-9X από ένα μαχητικό US F-22, με εντολή Μπάιντεν, καθώς θεωρήθηκε απειλή για τις εμπορικές πτήσεις. 
Πιλότοι που πετούσαν κοντά στα αντικείμενα ωστόσο έδωσαν αντικρουόμενες καταθέσεις. και διαφορετικές αφηγήσεις για το τι παρατήρησαν αφού πλησίασαν το ΑΤΙΑ. 
Σύμφωνα με το CNN , κάποιοι είπαν ότι «παρενέβη στα ραντάρ και επηρέασε τα όργανα του αεροσκάφους» και άλλοι κατέθεσαν ότι δεν το εντόπισαν καν.

Προς το παρόν οι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ μένουν επιφυλακτικοί για την προέλευση αυτών των αντικειμένων και δηλώνουν ότι θα πρέπει να ανασύρουν πρώτα όλα τα συντρίμμια τους, να τα μελετήσουν και μετά να προβούν σε ανακοινώσεις. 

Ουάσινγκτον | Αρνείται ότι έστειλε μπαλόνια στον κινέζικο εναέριο χώρο

Η Ουάσινγκτον απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες του Πεκίνου ότι έστειλε μπαλόνια πάνω από την κινεζική επικράτεια, ενώ ένταση επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την υπέρπτηση του αμερικανικού εδάφους από κινεζικό μπαλόνι, το οποίο τελικά κατερρίφθη.

«Δεν είναι αλήθεια. Δεν το κάνουμε. Κατηγορηματικά δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για θέματα εθνικής ασφαλείας Τζον Κίρμπι σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Δεν στέλνουμε μπαλόνια να πετάξουν πάνω από την Κίνα», τόνισε.

Σύμφωνα επίσης με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Έιντριεν Γουάτσον, «Κάθε ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί μπαλόνια κατασκόπους πάνω από την Κίνα είναι ψευδής». Το Πεκίνο επιχειρεί «να περιορίσει τις ζημιές», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κινεζική κυβέρνηση ότι «παραβίασε την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και περισσότερων από 40 χωρών» με το «πρόγραμμα μπαλονιών κατασκόπων» της.

Πηγή : skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE