Εξαπλώνεται η φωτιά και στα Μέγαρα| Οι φλόγες πλησιάζουν τα σπίτια

Share on:

Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς στα Μέγαρα που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη θέση Λούμπα – Ζάχουλη, με την κατάσταση πλέον να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ σύμφωνα με εικόνες με μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά πλέον έχει φτάσει μια ανάσα από τα σπίτια. Λίγο νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Ζάχουλη μέσω μηνύματος από το 112.

Όπως μετέδωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά που μαίνεται στα Μέγαρα.
“Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο, είναι εκτός ελέγχου. Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν πολύ το έργο των Πυροσβεστών”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η φωτιά εξελίσσεται νότια, στον δρόμο προς το Αλεποχώρι, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φορά της και να μην απειληθούν σπίτια εκεί. Στο σημείο έχουν γίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους.

«Μάχη» να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων Κωνσταντίνο Φυλακτό το μέτωπο εκτείνεται στο ένα χιλιόμετρο και εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι.

«Αλλάζει η φορά του ανέμου. Εκεί που τελειώνει η φωτιά ξανά πάλι από την αρχή. Ενα χιλιόμετρο είναι το μέτωπο, πέντε χιλιόμετρα πριν το Αλεποχώρι» είπε ο κ. Φυλακτός στο Open.

https://www.youtube.com/watch?v=6xmnScplBzY

Τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος δημοσιοποίησε φωτογραφίες από την πυρκαγιά, που κατέγραψε το σύστημα παρακολούθησης και οι κάμερες που εγκατέστησε η Περιφέρεια Αττικής στα δάση.

«Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Βένιζα, κοντά στη θέση Κορώνα. Έχουμε κινητοποιηθεί, ως Περιφέρεια Αττικής και συνδράμουμε στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αντιμετωπίζει το συμβάν και με εναέρια μέσα. Οι εικόνες είναι από το σύστημα παρακολούθησης και τις κάμερες που ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε εγκαταστήσει στα δάση» αναφέρει στο προφίλ του.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα στα Μέγαρα| Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Ζάχουλη

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE