Εισβολή στο Καπιτώλιο| Ένοχος δήλωσε άνδρας για επίθεση κατά αστυνομικών

Share on:

Αντιμέτωπος με έως και 16 χρόνια φυλάκιση βρίσκεται ένας άνδρας από την Φλόριντα, ο οποίος δήλωσε ένοχος την Τετάρτη για επίθεση εναντίον αστυνομικών κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στη διάρκεια των επεισοδίων τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Μάθιου Κάνσιλ, 50 ετών, από το Ρίβερβιου της Φλόριντα, ομολόγησε την ενοχή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια. Το κακούργημα της επίθεσης, αντίστασης ή παρεμπόδισης αξιωματικών επιβολής του νόμου, καθώς και τέσσερα πλημμελήματα επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 16 ετών στην προγραμματισμένη ακρόαση της 1ης Νοεμβρίου.

Ο Κάνσιλ συνελήφθη στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια των ταραχών καθώς, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ήταν μέρος του όχλου που αντιτάχθηκε στην εκλογική νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν το 2020 επί του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπκαι στις 6 Ιανουαρίου 2021 εισέβαλε στο αμερικανικό Καπιτώλιο, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τα εκλογικά αποτελέσματα για τον Μπάιντεν έναντι του Ρεπουμπλικανού Τραμπ, δήλωσαν οι αρχές.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τα γεγονότα αυτά.

Καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να κρατήσει τον όχλο έξω, ο Κάνσιλ φαίνεται να μπήκε στην πόρτα του Κοινοβουλίου και να επιτέθηκε σε μια ομάδα από αστυνομικούς του Καπιτωλίου, προσπαθώντας να τους απωθήσει και να δημιουργήσει ένα άνοιγμα για να περάσουν άλλοι.

Από τις 6 Ιανουαρίου 2021, περισσότεροι από 860 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σχεδόν και στις 50 πολιτείες για εγκλήματα που σχετίζονται με την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, δήλωσαν αξιωματούχοι. Περισσότερα από 260 άτομα έχουν κατηγορηθεί για επίθεση ή παρεμπόδιση της επιβολής του νόμου.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE