Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια| «Σαφάρι» για τον εμπλεκόμενο αστυνομικό – Τι έστειλε στη φυλακή τη μητέρα

Share on:

Η επιπλοκή αστυνομικού που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, στην υπόθεση των βιασμών του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, έχει φέρει την άμεση αντίδραση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ ώστε να ταυτοποιηθεί και να κινηθεί εναντίον του ο πειθαρχικός έλεγχος. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έχει στα χέρια της τα στοιχεία τα οποία αναμένουν στην Αστυνομία ώστε να προχωρήσουν με τις διαδικασίες.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ο ίδιος ο υπουργός, ότι για όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως. Προέκυψε από δημοσιεύματα ότι ίσως κάποιος αστυνομικός εμπλέκεται στην υπόθεση. Aμεσα δόθηκε εντολή από τον υπουργό να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για τον συγκεκριμένο. Είμαστε στη διάρκεια της ανάκρισης, οπότε σαν Αστυνομία αυτό που μπορούμε να κάνουμε εφ’ όσον δεν διαταράσσουμε τη διαδικασία, είναι να ζητήσουμε στοιχεία για το πώς εμπλέκεται» ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Δημογλίδου αναφέρθηκε και στη διαδικασία συλλογής των στοιχείων για τον αστυνομικό. «Δεν γνωρίζουμε στοιχεία του, πρέπει να μας δώσει τα στοιχεία του η Ανακρίτρια. Αυτή τα γνωρίζει, καθώς η εμπλοκή του προέκυψε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης» είπε και συμπλήρωσε πως: «Σε αυτό το σημείο η Αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα τον βαθμό της εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Περιμένουμε στοιχεία από την Ανακρίτρια για να συνεχίσει και ο πειθαρχικός του έλεγχος».

Για τα περί ολιγωρίας από το ΑΤ Κολωνού, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει καθώς πήραν κατάθεση από την μητέρα την ημέρα που έκανε την καταγγελία και άνοιξε φάκελος για την υπόθεση. Μάλιστα, όπως είπε τους πρότειναν να τους μεταφέρουν οι ίδιοι στο Ανηλίκων, ωστόσο δεν δέχθηκαν και είπαν ότι θα πάνε μόνοι τους. Με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει ολιγωρία από το ΑΤ Κολωνού, σημείωσε η κ. Δημογλίδου. Ενώ για το αν έχει γίνει έλεγχος σε οίκους ανοχής, απάντησε ότι γίνεται έλεγχος σε όλα τα μέρη που έχει υποδείξει το παιδί, τονίζοντας ότι έχει γίνει έρευνα σε οίκο ανοχής αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή στην υπόθεση. Σχετικά με την διαρροή στοιχείων ανέφερε ότι μέχρι και το σημείο που τέλειωσε η προανάκριση δεν υπήρξε διαρροή. Από την στιγμή που κλήθηκαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι είχαμε διαρροή, καθώς όπως είπε στοιχεία δίνονται στους δικηγόρους.

Μηνύματα και εμβάσματα «έκαψαν» τη μητέρα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που είναι εμπλεκόμενα στην υπόθεση, η μητέρα της 12χρονης οδηγήθηκε φυλακή με τον δικηγόρος της, Απόστολο Λύτρα, να ισχυρίζεται πως τα τραπεζικά εμβάσματα πού βρέθηκαν στον λογαριασμό της 37χρονης, αλλά και τα μηνύματά της προς την κόρη της ήταν οι ενδείξεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η απόφαση για την προφυλάκισή της.

«Πράγματι, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τη μητέρα. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε με βάση τις ενδείξεις. Δεν είναι πρώτη φορά, έχει συμβεί πάμπολλες φορές κάποιος να κρατείται προσωρινά και το δικαστήριο στο τέλος να τον απαλλάσσει. Συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Υπάρχουν ενδείξεις, λοιπόν. Eχουν μεγάλη διαφορά οι ενδείξεις από τις αποδείξεις και αυτό θα κριθεί στο δικαστήριο», δήλωσε στο MEGA.

Διευκρίνισε, δε, πως οι ενδείξεις είναι «ο τραπεζικός λογαριασμός της μητέρας, όπου βρέθηκαν τα χρήματα, και κάποια μηνύματα της μητέρας που ζητούσε χρήματα από το παιδί». «Eχουν βρεθεί 110 ευρώ από τέσσερις καταθέσεις. Είναι δύο καταθέσεις από συγκεκριμένο άτομο, που υπάρχουν τα στοιχεία του και απ’ όσο γνωρίζω δεν έχει συλληφθεί ακόμα, και δύο ακόμα από κάποιον άλλον, που δεν υπάρχει το όνομά του, μόνο ο τραπεζικός του λογαριασμός», συμπλήρωσε.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE