Κατακλυσμός στη Θεσσαλονίκη | Aπίστευτα βίντεο από τη νεροποντή, το χαλάζι και τις πλημμύρες

Share on:

Αν και διήρκησε μόλις μία ώρα, το διάστημα αυτό ήταν ικανό για τη νεροποντή (και τη σφοδρή χαλαζόπτωση) που έπληξε τη Θεσσαλονίκη να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σχεδόν σε όλη την πόλη, μα ιδίως στο κέντρο της.

Η Θεσσαλονίκη παρουσίασε εικόνα χάους: δρόμοι μετατράπηκαν για πολλοστή φορά σε ποτάμια και έγιναν απροσπέλαστοι, με το νερό να ξεπερνά ακόμα και τα 70 εκατοστά, τούνελ έκλεισαν για την κυκλοφορία, καταστήματα πλημμύρισαν, κάδοι μετατράπηκαν σε… ιστιοφόρα, κατηφόρες μεταμορφώθηκαν σε μικρούς καταρράκτες και χειμάρρους, δένδρα έπεσαν ξανά και εκατοντάδες οδηγοί «κόλλησαν» σε κεντρικές οδικές αρτηρίες επί ώρες.

Μία γυναίκα με το παιδί της χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από το ΙΧ όχημά τους από την Πυροσβεστική, στελέχη της οποίας επιχείρησαν για την ασφαλή μεταφορά και μίας ηλικιωμένης από το σπίτι της, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή τους μέχρι και για λεωφορείο σε δυσχερή θέση, αν και τελικά δεν χρειάστηκε.

Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που έτσι κι αλλιώς αναμένονται μπόρες και καταιγίδες και θα έπρεπε να υπάρχει σχετικός σχεδιασμός και προετοιμασία, ενώ το 112, που θα μπορούσε να έχει προειδοποιήσει, σίγησε.

Δείτε βίντεο αναγνωστών της Voria.gr από την κατάσταση που επικρατούσε σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης -όπως στην Αγίου Δημητρίου, στην 26ης Οκτωβρίου στα Δικαστήρια και στη Λαγκαδά- κατά τη διάρκεια της σύντομης, αλλά ισχυρής, νεροποντής:

Πηγή: Voria


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE