Aνοίγει το Φεβρουάριο η πλατφόρμα για το market pass

Share on:

Οι τιμές στα τρόφιμα και τα είδη λαϊκής είναι αυξημένες με την ακρίβεια να εξακολουθεί να τροφοδοτεί την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων

Τελευταία ψώνια της πρωτοχρονιάς για τους καταναλωτές που πρέπει να λάβουν υπόψη ότι στις 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Οι τιμές στα τρόφιμα και τα είδη λαϊκής είναι αυξημένες εκτός από τα είδη που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού. Διευκρινίσεις δόθηκαν για τη διαδικασία ένταξης στο market pass από τον Φεβρουάριο.

Το Φεβρουάριο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο gov.gr για την υποβολή αιτήσεων για τo market pass με τις πρώτες πληρωμές να πραγματοποιούνται στα τέλη Φεβρουαρίου και την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταικούρα, το συγκεκριμένο μέτρο, ύψους 650 εκατ. ευρώ, αποτελεί μία επιλογή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών στα τρόφιμα, την ώρα που το κόστος των μέτρων που εισηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ ετησίως.

«Μία τετραμελής οικογένεια θα παίρνει 52 ευρώ το μήνα. Εάν μειώναμε τον ΦΠΑ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες η ωφέλεια θα ήταν 36 ευρώ, θα ήταν μικρότερη βοήθεια και δεν θα ήταν βέβαιο ότι θα κατέληγε στον καταναλωτή, καθώς μπορεί να χανόταν στην εφοδιαστική αλυσίδα», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Η ακρίβεια εξακολουθεί να τροφοδοτεί την αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων ενώ λάδι στη φωτιά έριξε η απόφαση της Ισπανίας να καταργήσει τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα.

«Αν λοιπόν ψάχνει πόρους η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να χρηματοδοτήσει τη μείωση του ΦΠΑ την ώρα που έρχονται νέες ανατιμήσεις ως και 20% στην αγορά, δεν έχει παρά να φορολογήσει τα πραγματικά υπερκέρδη δισεκατομμυρίων των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, των διυλιστηρίων και των τραπεζών» ανέφερε το ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει “λαϊκισμό” ό,τι τον συμφέρει. Μέχρι πριν από μερικούς μήνες κατήγγειλε την επιδοματική πολιτική και σήμερα την υιοθετεί. Βαφτίζει “λαϊκισμό” τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όταν την έχουν υιοθετήσει ως κεντρική πολιτική για την απάντηση στην οικονομική κρίση οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην επίσκεψη του στη Βαρκάβειο αγορά.

«Ο πλουτισμός των «καρτέλ» εις βάρος των Ελλήνων πολιτών είναι συνειδητή επιλογή της Ν.Δ» δήλωσε το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

«Ακόμα και τα ελάχιστα δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υπάρξει ρήξη με τις δεσμεύσεις στις οποίες συνηγορούν τα κόμματα του μνημονιακού τόξου» τόνισε το Γραφείο Τύπου του Μέρα 25.

Στα πλαίσια αντοχών του προϋπολογισμού η κυβέρνηση τονίζει ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται θα επιστρέφει στην κοινωνία

Πηγή: ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE