Στην Ευελπίδων ο Γραμμένος | Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά Φλώρου

Share on:

Οβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο μέσα στη Βουλή, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή (26/4), παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον της ανακρίτριας.

Ο κ. Γραμμένος προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Θεόδωρο Μαντά.

Το θύμα της επίθεσης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στις κάμερες, που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο, αλλά εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη»

«Είναι η πρώτη φορά τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος εν ενέργεια βουλευτή για παράβαση του άρθρου 157 του ΠΚ» σημείωσε ο δικηγόρος του.

«Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και διερευνάται το αδίκημα της βιαιοπραγίας εντός του Κοινοβουλίου και, μάλιστα, σε χρόνο που βρίσκεται σε ενάσκηση των καθηκόντων του» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πώς περιέγραψε την επίθεση Φλώρου ο Γραμμένος 

Το πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου ήταν σε εξέλιξη συζήτηση.

Οι δύο βουλευτές είχαν ένα φραστικό επεισόδιο και, σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Γραμμένος, ο κ. Φλώρος άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί.

«Για να τον αποφύγουμε βγήκα εκτός της αίθουσας. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, ούτε να μιλήσω ούτε να απαντήσω, δέχθηκα γροθιές στο πρόσωπο. Με έπιασε από τον λαιμό και με έσερνε στο πάτωμα» ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, μετά την επίθεση ο κ. Γραμμένος υπέστη «κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

Ο κ. Φλώρος, που χθες οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών Αρχών αλλά αφέθηκε ελεύθερος να μην πλησιάσει τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στα 50 μέτρα, αρνείται πως τον γρονθοκόπησε και επιμένει πως όλα ξεκίνησαν όταν εκείνος εξύβρισε τη μητέρα του. 

ert


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE