Μητσοτάκης | Στόχος μας να καταστεί η Ελλάδα κόμβος μεταφοράς δεδομένων (βίντεο)

Share on:

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή θεμελίωσης του νέου κέντρου δεδομένων της Lamda Hellixμέλος του πολυεθνικού ομίλου Digital Realty «Athens 3». Με αυτό τον τρόπο ανοίγει και επισήμως ο μεγάλος κύκλος επενδύσεων στα data centers, που φιλοδοξούν να δώσουν τεράστια ώθηση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας με την αμερικάνικη πολυεθνική να μιλάει ευθέως για την πρόθεση της να καταστεί η χώρα περιφερειακός κόμβος διακίνησης δεδομένων που θα ενώνει Μ. Ανατολή και Αφρική με το σύνολο της ανατολικής Ευρώπης.

«Η Ελλάδα είναι ανοικτή στους ξένους επενδυτές, με σταθερό φορολογικό σύστημα, επενδυτικό περιβάλλον που προσελκύει ξένες επενδύσεις, προχωρά τον ψηφιακό μετασχηματισμό ώστε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τέτοιου είδους επενδύσεις», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πρόσθεσε: «Είμαστε μία χώρα που μία μεγάλη ξένη εταιρεία, όπως η Digital Realty δε δυσκολεύτηκε ώστε να κάνει την εξαγορά μιας εταιρείας που είχε προχωρήσει στο κομμάτι αυτό του ψηφιακού μετασχηματισμού. Χαιρόμαστε όταν μεγάλες επιχειρήσεις έρχονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας και της προσπάθειας που κάνουμε η χώρα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτή του μετασχηματισμού».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι η χώρα να εξελιχθεί σε έναν υπερσύγχρονο κόμβο μεταφοράς δεδομένων, τονίζοντας και την σημαντικότητα της γεωστρατηγικής της θέσης. «Και με την επένδυση σας αυτή έρχεστε να προσθέσετε τη δική σας δυναμική στην εθνική προσπάθεια», σημείωσε απευθυνόμενος στα στελέχη των Lamda Hellix και Digital Realty.

Υπογράμμισε δε τη σημαντική αξία των επενδύσεων σε υποδομές για το ψηφιακό μέλλον της χώρας. «Είμαστε ακόμα στην αρχή του ψηφιακού μας μετασχηματισμού. Μεγάλοι ωφελημένοι θα είναι οι επιχειρήσεις, το Κράτος, που μεταφέρει πλέον και αυτό τα στοιχεία στο cloud, και οι πολίτες», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Γι αυτό και επισήμανε πως «η ψηφιακή μετάβαση παραμένει θεμελιώδης πυλώνας της πολιτική» της κυβέρνησης. «Γι αυτό και διοχετεύουμε σημαντικούς πόρους απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι με επενδύσεις του είδους δημιουργούνται πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις.

Απ’ την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής πολυεθνικής Digital Realty, William Stein, επισήμανε τη νέα εποχή που ξεκινά για την παγκόσμια οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση που συντελείται, υπογραμμίζοντας τη σημασία της επένδυσης στην Ελλάδα.

Πηγή:protothema.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE