Αυτοί είναι οι στόχοι του νέου Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Share on:

Γράφει η Γιώτα Χατζηθεοδώρου

Τους στόχους του για την νέα τουριστική περίοδο στην Ελλάδα αλλά και για την βέλτιστη λειτουργία της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, έθεσε ενώπιων των δημοσιογράφων ο νέος Πρόεδρος Ιωάννης Χατζής κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε στους ανθρώπους των ΜΜΕ, το βράδυ της Τετάρτης.

Η Ελλάδα καταγράφει ναι μεν σημαντική άνοδο στα έσοδα από τον τουρισμό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης τόσο στην παροχή υπηρεσιών, όσο και στην εύρεση νέων ιδεών που επιτάσσει η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και που μπορούν να κατατάξουν ακόμη υψηλότερα τη χώρα μας στους καταλόγους των κορυφαίων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως.

«Ακόμη και ξενοδοχειακά καταλύματα με ένα αστέρι θα πρέπει να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες στον επισκέπτη», είπε μεταξύ άλλων ο κος Χατζής.

Ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη παραμένει η έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με τον κο Χατζή, στην πλειοψηφία τους οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και υψηλούς μισθούς προσφέρουν και ανάλογη διαμονή. Με μικρές εξαιρέσεις, που όμως είναι ζήτημα της εκάστοτε Κυβέρνησης να ελέγξει και να παρέμβει με ανάλογα πρόστιμα όπου επιβάλλεται.

Τουρισμός στην Ελλάδα δεν σημαίνει μόνον Ελληνικά νησιά και θάλασσα. Ο εναλλακτικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός και άλλες μορφές του, ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας, έχουν όλες τις προϋποθέσεις να ανέλθουν ως πρώτες επιλογές στην διάθεση Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών.

Ο νέος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αναφέρθηκε ακόμη στον συναγωνισμό με τους ιδιοκτήτες των airbnb, υποστηρίζοντας ότι αυτός δεν θα πρέπει να γίνεται με όρους άνισους που οδηγούν στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την νέα τουριστική σεζόν και την μεγάλη έλευση Αμερικανών τουριστών που αναμένεται και φέτος, υπό το πρίσμα μιας ευφάνταστης και στοχευμένης τουριστικής καμπάνιας.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE