Roma, Coppa και… κοπάνα, 1-0 την Φέγενορντ στον τελικό του Conference League (vid)

Share on:

Με «χρυσό» σκόρερ τον Τζανιόλο και ήρωα τον Πατρίσιο η Ρόμα επικράτησε με 1-0 της Φέγενορντ στον τελικό του Europa Conference League και πανηγύρισε την πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα. Οι Ολλανδοί την… κοπάνησαν ανονικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι Ιταλοί την… κοπάνησαν με την κούπα απο τα Τίρανα με την Coppa.

Η ημερομηνία έγραφε 24 Μαΐου του 2008 όταν η Ρόμα κατακτούσε τον τελευταίο της τίτλο. Ήταν το Coppa Italia απέναντι στην παντοδύναμη τότε Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Μετά από 5.000 μέρες μετά, με τον Πορτογάλο τεχνικό στο τιμόνι της η Ρόμα, πανηγυρίζει ξανά ένα τρόπαιο. Το πρώτο στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA. Το Europa Conference League, κατέληξε στα χέρια των Ρωμαίων, οι οποίοι επικράτησαν με 1-0 της Φέγενορντ στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη στα Τίρανα. 

Από την άλλη η Φέγενορντ η οποία είχε δύο δοκάρια με την έναρξη του 2ου μέρους, αλλά και άλλες χαμένες ευκαιρία δεν μπόρεσε να αποφύγει την πρώτη της ήττα σε ευρωπαϊκό τελικό.

Μετά από 14 χρόνια η  «Piazza del Popolo» προετοιμάζεται ξανά να υποδεχτεί τους οπαδούς της Ρόμα… 

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (89′ Βίνια), Μχιταριάν (15′ Ολιβέιρα), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (67′ Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67′ Βερτού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μπάιλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ (74′ Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια (89′ Τζαχανμπάκς), Άουρσνες, Κεκτσιού, Νέλσον (74′ Λίνσεν), Τιλ, Σινιστέρα, Ντέσερς.

https://www.youtube.com/watch?v=-OAeaoeDABQ

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE