Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0 | Σούπερ εν όψει Μπράγκα και με επτά αλλαγές

Share on:

Ανάμεσα στους «τελικούς» με τη Μπράγκα και με 7 «νέους» στην 11αδα, ο Παναθηναϊκός με κυριαρχικό ποδόσφαιρο πάτησε τον Βόλο με 3-0, ανοίγοντας και το πρωτάθλημα με επιτυχία.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ποδαρικό με το δεξί στο πρωτάθλημα δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίσταση από τον Βόλο έκανε απόψε στο γήπεδο της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός (3-0) συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου λίγα 24ωρα πριν από τον καθοριστικό αγώνα ρεβάνς με την Μπράγκα για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την προσεχή Τρίτη στο ΟΑΚΑ. 

Οπου τερπνόν, βάλτε την κατάκτηση της νίκης και τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε το τριφύλλι στο αποψινό ματς, επιβάλλοντας την ανωτερότητά του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού από το ξεκίνημα. Το δε ωφέλιμο της βραδιάς δεν είναι άλλο από τις ανάσες που δόθηκαν, αλλά και το μοίρασμα του χρόνου από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού έκανε επτά αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στην Μπράγκα, ενώ στην ανάπαυλα των ημιχρόνων προέβη σε ακόμα δύο, με τον Αράο αντί του Πέρεθ και τον Αϊτόρ στη θέση του Παλάσιος. 
 
Οι πράσινοι έπαιξαν μονότερμα τους Θεσσαλούς από το πρώτο λεπτό του αγώνα, προηγήθηκαν στην πρώτη τους υποσχόμενη ευκαιρία στο 11’ με τον Τσέριν να εκμεταλλεύεται τη λάθος απόκρουση του Κρούζλιακ και αφού τσίμπησε ωραία τη μπάλα από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0. 

Το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού σημείωσε με καρφωτή κεφαλιά ο Ιωαννίδης στο 37’ (2-0) ύστερα από υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρ, ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα ο Κώτσιρας έκανε θαυμάσια ενέργεια αλλά δεν πλάσαρε σωστά τον Σιαμπάνη μέσα από την περιοχή. 

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς έγινε περισσότερο άναρχο, μετά και τις πολλές αλλαγές του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Βόλος ήταν εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να ανεβάσει τις γραμμές του ψηλότερα στο γήπεδο. 

Στο 51’ ο Αϊτόρ με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε υη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ξανά ο Αϊτόρ με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Βέρμπιτς που με γυριστή κεφαλιά δεν βρήκε για λίγο την εστία. 

Η πρώτη φορά που ο Βόλος φάνηκε απειλητικός στο ματς ήταν στο 60’ με τον Μωραϊτη να βγαίνει τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού βγήκε νικητής. 

Το 3-0 για το τριφύλλι σημείωσε ο πολύ καλός απόψε Βέρμπιτς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κώτσιρα στο 74’, βάζοντας οριστικά τέλος στη σεμνή τελετή.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (70’ Πάλμερ-Μπράουν), Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (46’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (82’ Τζούρισιτς), Παλάσιος (46’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (58’ Σπόραρ), Βέρμπιτς. 

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος / 4-3-3): Σιαμπάνης, Αλχο, Κρούζλιακ, Σιέλης, Λούνα (68’ Κίτσος), Τσοκάνης (81’ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς (46’ Μπαριέντος), Κόμπα, Ντέλτιτς, Μραζ (46’ Μωραϊτης), Μαχαίρας (67’ Τάχατος). 

MVP: Μπερνάρ. 
Μεστό παιχνίδι από τον Βραζιλιάνο δημιουργικό μέσο που έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Από κοντά και ο Βέρμπιτς που άξιζε το γκολ που πέτυχε, ενώ ελπιδοφόρα ήταν και η επανεμφάνιση του Αϊτόρ στη Λεωφόρο. 

Αδύναμος κρίκος: Γκλάβτσις. 
Ο Σέρβος αμυντικός μέσος ήταν εκτός κλίματος του αγώνα από το πρώτο λεπτό και δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ματς. Φυσιολογικά έγινε αλλαγή από τον προπονητή του στην ανάπαυλα των ημιχρόνων. 

Η στιγμή του αγώνα 
Η αποθέωση που γνώρισε ο Αντράζ Σπόραρ πριν από το ματς, όταν έκανε ζέσταμα, αλλά κυρίως όταν πέρασε στο γήπεδο ως αλλαγή από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Μετά τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, ήταν η σειρά του κόσμου του τριφυλλιού να απλώσει τείχος προστασίας στον Σλοβένο μετά τη μεγάλη χαμένη του ευκαιρία στην Μπράγκα. 

Ενα βίντεο – χίλιες λέξεις

Ο διαιτητής 
Να τινάξει το ματς στον αέρα από το πουθενά πήγε ο διαιτητής Διαμαντόπουλος στο 56’, δείχνοντας φάουλ και κάρτα για διαμαρτυρία στον Σένκεφελντ για καθαρό μαρκάρισμα του Ολλανδού στη μπάλα. Αμέσως μετά απέβαλε από τον πράσινο πάγκο τους Παπαδημητρίου και Βλάχο, προκαλώντας την έκρηξη του κόσμου. Γενικώς, θα πρέπει να ξαναδιαβάσει τους κανονισμούς για τον πειθαρχικό έλεγχο, καθώς χαρίστηκε σε αρκετές περιπτώσεις την κίτρινη κάρτα στους φιλοξενούμενους. 


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE