Παναθηναϊκός | Περιπέτεια στο… Grand Canyon της Μπράγκα

Share on:

Σ’ ένα γήπεδο χτισμένο ανάμεσα σε βράχους παλιού λατομείου, ο Παναθηναϊκός θέλει αποτέλεσμα πρόκρισης εν όψει των ομίλων του Champions League, απέναντι σε μια ομάδα που ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν και με διπλάσιο μπάτζετ

Ένα ακόμα βράδυ απ’ αυτά που γράφουν ιστορία είναι έτοιμος να ζήσει ο Παναθηναϊκός απόψε, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την πορτογαλική Μπράγκα (22:00 Cosmote TV) στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Champions League. Κάποιες μνήμες γύρισαν στα μυαλά των οπαδών του από μία ιστορική δήλωση του άλλοτε προπονητή του Χουάν Ραμόν Ρότσα, όταν ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε με την Πόρτο στο «Ντραγκάο». Πως «αν νικήσουμε, θα γυρίσω στην Αθήνα με α πόδια». Νίκησε τότε, το 1995, 1-0 με γκολ του Μάρκου. Ο Ρότσα ήρθε με το αεροπλάνο. Από τότε, ωστόσο, πέρασαν χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την 4η σε κύρος ομάδα της Πορτογαλίας (μετά τις Μπενφίκα, Πόρτο, Σπό0ρτινγκ Λισαβόνας), αλλά μην διαφεύγει της προσοχής μια μεγάλη αλήθεια. Η Μπράγκα έχει υπερδιπλάσια αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Φτάνει τα 130 εκατ. ευρώ κι οι «πράσινοι» τα 57,7 εκατ. ευρώ. Επί πλέον, η Μπράγκα είναι ιδιοκτησία της Qatar Sports Investements, η ίδια που έχει και την Παρί Σεν Ζερμέν και πέντε ΄- έξι ακόμα στον κόσμο. Άρα, λεφτά υπάρχουν πολλά. Που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι εξασφαλισμένο, μόνο και μόνο επειδή απέκλεισε την Μαρσέιγ στον προηγούμενο προκριματικό γύρο.

Το αποψινό ματς θα γίνει στο «Municipal do Braga», ένα γήπεδο που υποβάλει τον ποδοσφαιριστή και τον θεατή, αλλά κι τον τηλεθεατή. Είναι χτισμένο στην καρδιά του… Grand Canyon της Πορτογαλίας. Χωμένο ανάμεσα σε βράχους. Πίσω από τις εστίες δεν υπάρχουν κερκίδες, παρά βράχοι. Πριν από καμιά πενηνταριά χρόνια εκεί υπήρχε ένα μεγάλο λατομείο. Εξ’ ού και το «νταμάρι», όπως αποκαλούν το «δημοτικό γήπεδο».

Τι θα συναντήσει απόψε ο Παναθηναϊκός; Μία ομάδα που παίζει μπάλα υψηλών προδιαγραφών, ποδοσφαιρικό «τέκνο» της πορτογαλικής σχολής του ποδοσφαίρου, ίσως της καλύτερης στον κόσμο αυτήν την στιγμή, αν κρίνουμε από την πληθώρα προπονητών που εξάγει σ’ όλο τον κόσμο. Μουρίνιο, Σάντος κλπ. Εκεί παίζουν και δυο πρώην του Ολυμπιακού, Μπρουμά και Ρόνι Λόπεζ, ο πρωταθλητής Ευρώπης Φόντε, ο διεθνής μέσος Πίτσι, ο Νιακατέ αι ο Σαλάζαρ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε ό,τι είχε και δεν είχε μαζί του, ακόμα αι τον Βραζιλιάνο μέσο Αράο που αγόρασε ο Παναθηναϊκός από την Φενέμπαχτσε. Μαζί και ο Σένκεφελντ που υποφέρει από πρόβλημα τραυματισμού. Μοναδικός απών, ο Κλέινχεϊσλερ που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα του. Θα είναι ένα στοίχημα αν ο Σέρβος προπονητής χρησιμοποιήσει τον Αϊτόρ, που επέστρεψε «σιδερένιος» από τον πολύμηνο τραυματισμό του. Ο επαναληπτικός θα γίνει στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη.

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE