Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι | Χαρτς – ΠΑΟΚ | Πάμε για δυο ευρωπαϊκές νίκες

Share on:

Κόντρα στην Τσουκαρίτσκι για το Europa League ο Μαρτίνεθ θα παίξει με Σκάρπα, Μπιέλ και Φορτούνη, ενώ για το ματς του δικεφάλου με την Χαρτς, οι Σκωτσέζοι δεν επέτρεψαν την είσοδο στον Ρώσο διεθνή μέσο Οζντόεφ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ παίζουν απόψε στο Europa και Conference League αντίστοιχη, με την ευχή όλων των υγιώς… αρρώστων να πάρουν νίκες – αφετηρία για βελτίωση της βαθμολογικής θέσης της Ελλάδα στο UEFA ranking και το γόητρό τους, φυσικά. Σ’ αυτή την ειδική βαθμολογία της UEFA, η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναβρεθεί στην 15η θέση για να ξαναβγάλει δυο ομάδες στο Champion League, μία στο Europa και δυο στο Conference. Την προσεχή σεζόν, όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα θα έχει μόνο μία στο Champions League, τον πρωταθλητή της. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα από τους ομίλους στις διοργανώσεις που συμμετέχουν.

Στο Europa League ο Ολυμπιακός υποδέχεται την σερβική Τσουκαρίτσκι (22:00 Cosmote TV) στο Φάληρο. Δεν πρόκειται για κάτι το εξαιρετικό, οι Σέρβοι υστερούν στην ζυγαριά του ειδικού βάρους, αλλά η μπάλα μερικές φορές κάνει τα δικά της τα παράδοξα κι απίθανα. Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει έναν σοβαρό προβληματισμό, όσο αφορά στην κατάρτιση της ενδεκάδας, παρόμοιο μ’ αυτόν που είχε ο προκάτοχός του και συμπατριώτης του Μίτσελ Γκονζάλεθ. Να παίξει με τρία «δεκάρια» ή όχι; Ο Μίτσελ το είχε αποφασίσει με Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ. Στο ματς με τον Πανσερραϊκό την περασμένη αγωνιστική, ο Μαρτίνεθ έβαλε και τον Μπιέλ, που σκόραρε και τον νεαποκτηθέντα Βραζιλιάνο Σκάρπα και τον Φορτούνη, φυσικά. Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του κι είναι λογικό με τόσο καινούργιο κόσμο μέσα. Αν ο Ολυμπιακό (χτύπα ξύλο) αποκλειστεί από την Τσουκαρίτσκι, θα μεταφερθεί στους ομίλους του Conference League.

Ένα τέταρτο νωρίτερα για το Conference League ο ΠΑΟΚ θ αντιμετωπίσει την σκωτσέζικη Χαρτς (21:42 NOVA) στο Εδιμβούργο. Πέραν του παραδοσιακού βρετανικού fighting στο ποδόσφαιρο, η Χαρτς δεν έχει να επιδείξει ποδοσφαιρικές αρετές που θα μπορούσαν ν’ αποστερήσουν από τον δικέφαλο την πρόκριση. Μπάλα, ωστόσο είναι. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δυο σούπερ ενθαρρυντικές αναμετρήσεις, 3-0 την Χάιντουκ στον επαναληπτικό του 3ου προκριματικού γύρου του Conference League και με το ίδιο σκορ τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Ο Ρουμάνος κόουτς του δικεφάλου Ραζβάν Λουτσέσκου όταν έφυγε η ομάδα για την Σκωτία έχει ν’ αντιμετωπίσει τέσσερα προβλήματα. Του τιμωρημένου Ραχμάν Μπάμπα και των τραυματιών Φελίπε Σοάρες, Τσιγγάρα και Σαμάτα. Προστέθηκε ένα ακόμα. Οι Βρετανοί δεν έδωσαν βίζα στον Ρώσο μέσο Οζντόεφ, όπως και σε κάθε αθλητή από την Ρωσία.

PHGH: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE