Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0 | Και δεν έχει “δέσει” ακόμα ως ομάδα

Share on:

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον Ατρόμητο 4-0 στο «Καραϊσκάκης», διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα και τώρα πάει στην Σερβία για να κλειδώσει και τυπικά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στη ρεβάνς κόντρα στην Τσουκαρίτσκι την Πέμπτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση δείχνοντας ότι όσο ο καιρός περνάει και προστίθενται και οι μεταγραφές, η ομάδα βελτιώνεται αισθητά. Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έβγαλε στο χορτάρι όσα δουλεύει όλο αυτό το διάστημα, δηλαδή πολύ καλή και οργανωμένη πίεση, καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ για δεύτερο σερί ματς πολύ καλό βαθμό πήραν οι Πειραιώτες και στο κομμάτι της τελικής πάσας και της εκτέλεσης, παρουσιάζοντας μεγάλη αποτελεσματικότητα. Ο Ατρόμητος, στο πρώτο του επίσημο ματς της σεζόν απείλησε ελάχιστα, υποχρεώθηκε από νωρίς σε παθητικό ρόλο και γενικά δεν κατάφερε να ακολουθήσει ποτέ τον ρυθμό του Ολυμπιακού. Εξαιρετική εμφάνιση για τους γηπεδούχους έκαναν Μασούρας (2 γκολ), Φορτούνης, Μαντί (1 γκολ) και Ροντινέι, ντεμπούτο ως βασικοί έκαναν και οι Χέσε – Σκάρπα, επίσης με πολύ καλή εικόνα, χωρίς πρακτικά να υστερήσει κανείς άλλος από πλευράς «ερυθρόλευκων».

Με έντονη πίεση από τα πρώτα λεπτά μπήκε ο Ολυμπιακός και γρήγορα υποχρέωσε τον Ατρόμητο να κλειστεί στην άμυνά του. Στο 5′ ήρθε η πρώτη τελική των «ερυθρόλευκων» όταν μετά από φάουλ του Φορτούνη, ο Ελ Κααμπί είχε κεφαλιά άουτ. Η μοναδική ευκαιρία των Περιστεριωτών στο ματς ήταν αυτή του 13′, όταν μετά από λάθος στον άξονα, ο Βέργος βρήκε χώρο και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Ρέτσο και στρώθηκε στον Ρομπάιγ, αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε με τα πόδια ο Πασχαλάκης. Ενδιάμεσα ο Φορτούνης είχε δύο σουτ υπό καλές προϋποθέσεις που όμως είχαν κοντράρει, ενώ στο 16′ ο Τσιντώντας μπλόκαρε το αδύναμο σουτ του Ροντινέι. Ελάχιστα άουτ πέρασε αντίθετα το απευθείας φάουλ του Σκάρπα στο 30′ και δύο λεπτά μετά ο Ολυμπιακός έλυσε τον γρίφο, βρίσκοντας το γκολ που ξεκλείδωσε αμέσως το ματς.

Έπειτα από κίνηση του Κίνι και κάθετη στον Ελ Κααμπί, αυτός έκανε το γύρισμα, η άμυνα του Ατρόμητου δεν κατάφερε να διώξει, ο Ισπανός μπακ που είχε ακολουθήσει τη φάση έκανε το πλασέ που κόντραρε και στο «ριμπάουντ» ο Μασούρας με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 43′ η φάση διαρκείας του Ολυμπιακού κατέληξε με άστοχο σουτ του Ροντινέι, ενώ στο 45′ ήρθε και το 2-0. Από γέμισμα του Ρέτσου και κεφαλιά πάσα του Μασούρα, ο Ελ Κααμπί σούταρε από κοντά, ο Τσιντώτας απέκρουσε και ο Καμαρά που υποδέχθηκε το «ριμπάουντ» με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών.

Με την κατοχή μπάλας στο 67% και με 8 τελικές, οι δύο εκ των οποίων έγιναν γκολ, ήταν εμφανές ότι ο Ολυμπιακός δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα. Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν τον εξαιρετικό ρυθμό τους. Γρήγορα ήρθε και το τρίτο γκολ. Στο 49′ μετά από πίεση του Έσε, ο Μασούρας έκλεψε και πέρασε την κάθετη για τον Ελ Κααμπί, αυτός δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, αλλά η μπάλα στρώθηκε πάλι στον Μασούρα που από κοντά εκτέλεσε τον Τσιντώτα για το 3-0.

Στο 56′ ο Μασούρας από κοντά δεν κατάφερε να κάνει το χατ-τρικ και στο 63′ ο Μπιέλ είχε δοκάρι μετά από εξαιρετική αντεπίθεση και ωραία πάσα του Ροντινέι. Το 4-0 ήρθε τελικά στο 77′, ενώ παράλληλα οι δύο προπονητές είχαν κάνει και τις αλλαγές τους. Μετά από νέα πίεση και κλέψιμο στα χαφ, ο Αλεξανδρόπουλος έκανε ένα πολύ καλό μακρινό σουτ, ο Τσιντώτας απέκρουσε, όμως ο Κίνι πήρε νέο «ριμπάουντ» και με δυνατό αριστερό βολέ στη γωνία έγραψε το 4-0, για το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Κίνι, Ντόη, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Μ.Καμαρά (72′ Αλεξανδρόπουλος), Σκάρπα (84′ Μπρίνιτς), Φορτούνης (58′ Καρβάλιο), Μασούρας (57′ Μπιέλ), Ελ Κααμπί (71′ Ελ Αραμπί).
Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν / 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Τσακμάκης (59′ Αθανασίου), Ασεβέδο, Φριντγιόνσον, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Ρομπάιγ (73′ Τριμμάτης), Βέργος (66′ Αντζιέλσκι), Γιουμπιτάνα (59′ Ντιρκς).


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE