Ο Πογιέτ βρήκε το κρυμμένο κοκαλάκι της νυχτερίδας του Ρεχάγκελ και του Σάντος, 1-0 η εθνική το Κόσοβο

Share on:

Ο Ουρουγουανός τεχνικός Γουστάβο Πογιέτ πρέπει να βρήκε το κρυμένο κοκαλάκι της νυχτερίδας του Ρεχάγκελ και του Σάντος. Νέα νίκη, νέο 1-0 επί του Κοσόβου στην Πρίστινα, μετά το 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας στο Μπέλφαστ για το Nations League. Αυτήν την φορά η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ ήταν και πάλι ουσιαστική και σοβαρή και βελτιωμένη και πέρασε από την Πρίστινα, επικρατώντας του Κοσόβου χάρη στο γκολ του Μπακασέτα που «υπέγραψε» κι αυτό το τρίποντο με το γκολ που πέτυχε στο 36‘.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που πλέον είναι μόνο στην κορυφή με δύο νίκες στα ισάριθμα ματς, είχε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο να πετύχει περισσότερα γκολ και η δουλειά έγινε πιο απλή, όταν στο 72′ ο Αλίτι πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το δεύτερο μαρκάρισμά του πάνω στον Λημνιό, αφήνοντας το Κόσοβο με δέκα παίκτες. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννιά παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Μούριτς στις καθυστερήσεις.

Κορυφαίος για την Εθνική ήταν ο Λημνιός που έκανε ό,τι ήθελε από τα δεξιά και κέρδισε και τις δύο κίτρινες του Αλίτι, αλλά είχε πολλές καίριες πάσες που δεν αξιοποιήθηκαν από τους επιθετικούς, ενώ και ο Μπακασέτας είναι προφανώς στους διακριθέντες με το γκολ που πέτυχε. Καθοριστικός και ο Βλαχοδήμος με τις δύο επεμβάσεις που είχε στο 5′ και στο 83′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κόσοβο (Αλέν Ζιρές): Μούριτς, Λ. Καστράτι, Ραχμάνι, Κριεζίου, Αλίτι, Λοσάι (75′ Μπερίσα), Φαζλίγι (75′ Ντρέσεβιτς), Ζεγκρόβα (90’+3′ Ουκάνι), Ζενέλι (57′ Κολόλι), Ρασίτσα (57′ Μπιτίτσι), Μουρίκι.

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας – Κουρμπέλης (56′ Σιώπης), Μάνταλος (86′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας – Λημνιός, Μασούρας (78′ Δουβίκας), Γιακουμάκης (57′ Παυλίδης).

Μετά το δεύτερο σερί σπουδαίο «διπλό» της Ελλάδας, αυτή τη φορά μέσα στην Πρίστινα (0-1), η «γαλανόλευκη» έμεινε ολομόναχη στην κορυφή του 2ου ομίλου της τρίτης κατηγορίας του Nations League!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κύπρος, που θα αντιμετωπίσουμε την ερχόμενη Πέμπτη (9/6) εντός έδρας, αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία και αμφότερες έσπασαν… το ρόδι με τους πρώτους τους βαθμούς.

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής μας στο Νations League:

Η βαθμολογία:

Ελλάδα 6

Κόσοβο 3

Β. Ιρλανδία 1

Κύπρος 1

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (9/6):

Ελλάδα-Κύπρος (21:45)

Κόσοβο-Βόρεια Ιρλανδία (21:45)

Πογιέτ: «Γεμίστε το γήπεδο»

«Το 0-2 ή 0-3 θα ήταν δίκαιο σκορ. Είχα ζητήσει προσωπικότητα από τους παίκτες και το έδειξαν. Αυτό είναι όμως το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι εύκολο να το βλέπεις από μακριά, αλλά από μέσα είναι δύσκολο.

Το Κόσοβο είναι επιθετική ομάδα. Ήθελα να ελέγξω το ματς και παρότι τα πρώτα 15 λεπτά ήταν τρελά, ακολούθως ήταν όπως το είχαμε σχεδιάσει.

Θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στον κόσμο. Σας χρειαζόμαστε, ελάτε στον Βόλο και γεμίστε το γήπεδο. Θα είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να παίξουν, χρειάζονται τη στήριξή σας».

https://www.youtube.com/watch?v=cNvtOxYK6sw
https://www.youtube.com/watch?v=cNvtOxYK6sw

Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE