Ο κατασκευαστικός κολοσσός Populous θα φτιάξει τη νέα Τούμπα

Share on:

Ο κατασκευαστικός κολοσσός «Populous» μοιάζει να είναι το φαβορί για να αναλάβει το project της Νέας Τούμπας, που μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης, μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος.

Μετά την έκδοση του ΠΔ, σημειώνονται εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα πέσουν οι υπογραφές με την εταιρεία που θα κάνει το masterplan της Νέας Τούμπας. Στις τάξεις  του Δικεφάλου έχει γίνει ήδη η απαραίτητη προεργασία, με τους Θεσσαλονικείς να βλέπουν ζεστά την προοπτική συνεργασίας με την «Populous», επενδύοντας το project στα χέρια μιας κατασκευαστικής που είναι παγκοσμίου βεληνεκούς.

Ο κατασκευαστικός «κολοσσός» ειδικεύεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις, αρένες και συνεδριακά κέντρα. Πρόκειται για μια εταιρεία παγκόσμιας κλίμακας, με συνεργασίες σε τέσσερις ηπείρους, δουλεύοντας με κοινότητες όλων των μεγεθών.

Η Populous έχει εμπειρία 40 ετών και χιλιάδων έργων που αφορούν από γήπεδα μέχρι… αεροδρόμια και σίγουρα μια πιθανή συνεργασία με τον ΠΑΟΚ για τη Νέα Τούμπα αλλάζει τα δεδομένα για το μεγαλύτερο πρότζεκτ στην ιστορία του συλλόγου. Με πάνω από 3.000 ολοκληρωμένα πρότζεκτ, με συνολική αξία των δημιουργιών της πάνω από 40 δις δολάρια και σχεδόν 40 χρόνια στις κατασκευές, η αμερικανική εταιρεία είναι αυτό που λέμε… μεταγραφή από το πάνω ράφι.

Σε ότι αφορά τα γήπεδα τα ποδοσφαιρικά και όχι μόνο, η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται πίσω από τα πιο γνωστά στον πλανήτη. Από την πλήρη ανακατασκευή του «Γουέμπλεϊ» μέχρι το νέο «Ντα Λουζ» στην Λισαβόνα και την «Αστάνα Αρένα» στο Καζακστάν και βέβαια το τελευταίο «διαμάντι» στην συλλογή της, το υπερσύγχρονο νέο γήπεδο της Τότεναμ. 

Είναι δεκάδες τα πρότζεκτ που έχει αναλάβει (φτάνουν τα 100 γήπεδα που έχει σχεδιάσει και ολοκληρώσει) σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Είτε πρόκειται για χτίσιμο από την αρχή (το «Έμιρεϊτς» της Άρσεναλ), είτε πρόκειται για ανακατασκευή (το «Φρεντς Αρένα στην Στοκχόλμη), είτε για ανάπτυξη επανασχεδίαση κερκίδων (το «Κρέιβεν Κότατζ» της Φούλαμ), η Populous είναι πρωτοπόρα εταιρεία στο είδος της.

Μένει -βέβαια- να επιβεβαιωθεί αν στο παλμαρέ της θα προστεθεί και η Νέα Τούμπα…


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE