Ο Άγγλος George Μπάλντοκ έγινε… Γιωργάκης, κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας, τον θέλει κι ο Ολυμπιακός (vid)

Share on:

Ο 29χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, κλήθηκε επίσημα από τον Γκουστάβο Πογιέτ στην αποστολή της Ελλάδας για τα προσεχή παιχνίδια του Nations Leagueκόντρα σε Βόρεια Ιρλανδία. Κόσοβο και Κύπρο. Από George, έγινε «Γιωργάκης». Έχει μπει και στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Επιλέγοντας την χώρα μας αντί για την Αγγλία όπου θα μπορούσε ν’ αγωνιστεί, ο Μπάλντοκ μπήκε στη διαδικασία να τρέξει ένα θέμα που χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί, με την έγκριση για την υπηκοότητα και την εξασφάλιση της ταυτότητας.

Το ελληνικό αίμα στις φλέβες του ήταν εκείνο που τον παρακινούσε και στο μυαλό του υπήρχε μονάχα η στιγμή που θα κατάφερνε να βάλει την γαλανόλευκη φανέλα...

Η ελληνικής καταγωγής οικογένεια του πατέρα του και το Euro 2004

Ο Μπάλντοκ είχε δει τον πατέρα του να πανηγυρίζει για το έπος που έγραψε η Εθνική Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, στο Euroτου 2004. Και φυσικά, όντας τότε 11 χρονών παιδάκι, το θυμόταν και του είχε μείνει ως ανάμνηση στο μυαλό. Η χαρά του πατέρα του, προφανώς και έπαιξε ρόλο στις σκέψεις που έκανε τα τελευταία χρόνια, όταν κατάλαβε πως είχε τη δυνατότητα να κινήσει τις διαδικασίες και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. «Ο πατέρας μου χοροπηδούσε στην κουζίνα για το Euro του 2004 και ήταν η χρονιά που έβαλε την Εθνική ομάδα στον χάρτη. Η ιστορία αυτή και η παρέα θύμισε την οικογένεια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και το πάθος για την επίτευξη των στόχων μας» ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Βέβαια, το όλο θέμα δεν ήταν καθόλου εύκολο και ίσα – ίσα ήταν και χρονοβόρο. Οι πρώτες κουβέντες είχαν γίνει από το 2020, όταν τότε για πρώτη φορά είχε αρχίσει το όνομά του να λαμβάνεται υπόψιν στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Και έκτοτε είχε αρχίσει να τρέχει η υπόθεση, με τον 29χρονο δεξιό μπακ να βλέπει το θέμα να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022 και να γίνεται μέλος της Εθνικής ομάδας της χώρας μας για τα παιχνίδια του Nations League, στη νέα εποχή, μετά και τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ του Κατάρ.

Η διαδρομή του Τζορτζ Μπάλντοκ είναι ιδιαίτερη μέχρι να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο, όντας μάλιστα από τους διακριθέντες της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στην Premier League. Πριν από μια δεκαετία βρισκόταν στην Ισλανδία και αγωνιζόταν για λογαριασμό της ÍBV Vestmannaeyjar, όπου μάλιστα είχε συμμετοχή στο Europa League παίζοντας κόντρα στην Σεντ Πάτρικς. Φυσικά είχε παραχωρηθεί δανεικός από την ΜΚ Ντονς, από της οποίας τα τμήματα υποδομής είχε ξεκινήσει και στην πρώτη ομάδα της οποίας βρέθηκε από το 2009 έως και το 2016.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE