Μίλαν – Νάπολι 0-1| Πανηγυρίζουν οι Παρτενοπέι

Share on:

Το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής στη SerieA βάφτηκε … γαλάζιο, καθώς η Νάπολι παρέμεινε πιστή στην παράδοση που τη θέλει αήττητη στο “σπίτι” της Μίλαν τα τελευταία επτά χρόνια, επικρατώντας 1-0 (5′ Ελμάς).

Ωστόσο το ντέρμπι – ουσιαστικά – δεν ολοκληρώθηκε με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητητή, παρά μόνον … τυπικά. Κι αυτό επειδή η φάση που συζητιέται και θα συνεχίσει να συζητιέται τις επόμενες ημέρες έλαβε χώρα στο 90′. Πρόκειται για την ισοφάριση της ομάδας του Στέφανο Πιόλι με τον Κεσί, γκολ όμως που ακυρώθηκε κατόπιν ελέγχου από το VAR γι’ αντικανονική θέση του Ζιρού, παρότι λίγοι έως ελάχιστοι κατανόησαν το “γιατί”, προκαλώντας τις εντονότατες διαμαρτυρίες των “ροσονέρι”.

Η Μίλαν δεν μπήκε καλά στο ματς, τουλάχιστον όχι τόσο όσο μπήκε η Νάπολι, που μόλις στο 5′ από εκτέλεση κόρνερ βρήκε δίχτυα με τον Ελμάς, θέτοντας εξ αρχής υπέρ της τα δεδομένα της αναμέτρησης. Χρειάστηκε να παρέλθει το πρώτο εικοσάλεπτο για να βρουν οι γηπεδούχοι την πρώτη τους καλή στιγμή, με κεφαλιά του Ιμπραχίμοβιτς. Τις καλές στιγμές ζευγάρωσε λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Φλορέντσι με δυνατό, μακρινό σουτ.

Αυτές στάθηκαν αρκετές για να “θορυβήσουν” τους νοτιοϊταλούς αντιπάλους τους που σταδιακά υποχώρησαν, έδωσαν μέτρα στη Μίλαν κι ο μόνος λόγος που δεν το πλήρωσαν ήταν ο Οσπίνα που είπε “όχι” στον Ιμπραχίμοβιτς τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους κι η αστοχίας του Μεσίας στο 68′ που πλάσαρε ψηλά στην κορύφωση μιας εξαιρετικής, ατομικής ενέργειας. Τη μοναδική υποψία σημαντικής φάσης των Ναπολιτάνων φρόντισε να εκμηδενίσει ο Τομόρι προλαβαίνοντας τον Πετάνια την ώρα που έβγαινε σε τετ α τετ.

Πηγή: novasports.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE