Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό για το «ιερό δισκοπότηρο»

Share on:

Στο κοσμικό Παρίσι θα συναντηθούν δυο διαφορετικοί κόσμοι το ποδοσφαίρου απόψε στο «Σταντ ντε Φρανς», στον μεγάλο τελικό του Champions League (10:00 Cosmote TV, Mega). Η τυπικά γηπεδούχος Λίβερπουλ (του Κώστα Τσιμίκα), ομάδα λαϊκής τάξης του αγγλικού βορρά και η «βασιλική» Ρεάλ Μαδρίτης, που ενσαρκώνει την χλίδα και την μπουρζουαζία της Ισπανίας.

Εντός γηπέδου, 70.000 ζευγάρια μάτια θα είναι καρφωμένα στο χορτάρι και άλλα δυο δισεκατομμύρια στους δέκτες της τηλεόρασης για να παρακολουθήσουν μία «ιερή» μάχη για το «ιερό δισκοπότηρο»των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Στα χαρτιά της στατιστικής η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί, έχει κατακτήσει 13 φορές το τρόπαιο, έχει δικό της το ρεκόρ. Η Λίβερπουλ το’ χει κρατήσει έξι φορές. Η στατιστική δεν παίζει, ωστόσο.

Μήπως, όμως, παίζει το χρήμα; Η Λίβερπουλ θα κατεβάσει στο χορτάρι 1 δις ευρώ, παρά 500.000. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στα 756.5 εκατ. nευρώ. «Τα λεφτά δεν παίζουν μπάλα», τα λόγια του αείμνηστου Γιόχαν Κρόιφ. Αν έπαιζαν, στον τελικό θα ήταν η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν.

Τι θα δούμε απόψε; Τον Αιγύπτιο Μο Σαλάχ της Λίβερπουλ και τον Βινίσιους της Ρεάλ να κουβαλούν στην πλάτη τους 200 εκατ. ευρώ το σύνολο σε ματς πρόκληση για σύγκριση. Τον Καρίμ Μπενζεμά της «βασίλισσας», μια πραγματική «γκολομηχανή», ειδικά από τότε που έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τον Μανέ της Λίβερπουλ που άφησε να εννοηθεί ότι παίζει το τελευταπίο ματς και πάει στην Μπάγερν. Τον Κροάτη «μαέστρο» της Ρεάλ Λούκας Μόντριτς στα 36 να είναι το πνεύμα και το σώμα της ομάδας της Μαδρίτης. Τον Ντικ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ, μακράν κορυφαίου αμυντικού του κόσμου. Μπορεί να δούμε και τον Κώστα Τσιμίκα στην βασική ενδεκάδα; Μάλλον όχι, γιατί θα προτιμηθεί ο Ρόμπερτσον. Πάντως, ο Έλληνας άσος, που με δικό του πέναλτι η Λίβερπουλ κατέκτησε το κύπελλο Αγγλία το περασμένο Σάββατο, έκανε ειδική παραγγελία για τον τελικό.

Τα παπούτσια του θα είνα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, λευκό και μπλε. Και μία σημαία στην τσάντα του, για να την ανεμίζει, σε περίπτωση που το σηκώσει η Λίβερπουλ. Θα είναι ο δεύτερος Έλληνας που θα πάρει μέρος σε τελικό Champions League. ο προηγούμενος ήταν ο Άκης Ζήκος με την Μονακό, που έχασε 3-0 από την Πόρτο του Μουρίνιο Στην μπάλα του τελικού θ’ αναγράφεται η λέξη «ειρήνη» και στα ουκρανικά. Γιατί η μπάλα δεν είναι μόνο «πόλεμος»…

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE