Jurgen Κlopp vs Carlo Ancelotti | Δυο «θεότητες» που είναι… «θεούληδες»

Share on:

Στον αποψινό τελικό του Champions League στο Παρίσι, Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00 Cosmote TV, Mega) θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω δυο «Avatar» του ποδοσφαίρου. Ο Γερμανός Γιούργκεν Κλοπ, τεχνικός των «Reds» και ο Ιταλός Κάρλο Αντσελότι των «Merenques», αμφότεροι ως μία σασνκριστική ενσωμάτωση της θεότητας επί γης. Πώς, ωστόσο, είναι οι «μικρές στιγμές» των δυο; Η «Political» έχει τις λεπτομέρειες ενός μίνι ψυχογραφήματος. Οι «θεότητες» είναι και… «θεούληδες».

Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ)

Ο Γιούργκεν Κλοπ βγαίνει για φαγητό, χρόνια τώρα, έχοντας παρέα τη νυν, αλλά και την πρώην σύζυγό του! Και τι σχέση έχει αυτό με το ποδόσφαιρο; Έχει και παραέχει. Ο Κλοπ ποντάρει πολύ στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Τόσο στην Ντόρτμουντ, όσο και στη Λίβερπουλ, βγαίνει για φαγητό και clumping με τους παίκτες του, αστειεύεται μαζί τους, τους καλεί στο σπίτι του και παίζουν FIFApro.

Ακούστε, τι έκανε με τον «δικό» μας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στην Ντόρτμουντ. Μάζεψε τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου, πριν από την προπόνηση και είπε: «Ο Πάπα μπορεί πλέον να ονομάζεται και επίσημα Papa (μπαμπάς). Έγινε πατέρας. Ούτε εγώ το γνώριζα μέχρι σήμερα. Φαίνεται πως η γέννηση παιδιού δεν είναι για τους Έλληνες σαν το ούζο που πρέπει να το μάθουν όλοι γρήγορα».

Στην πρώτη προπόνηση στη Λίβερπουλ, ο Ορίγκι έκανε λάθος κοντρόλ. Ο Κλοπ διέκοψε την προπόνηση, έβγαλε τα γυαλιά του και τα και έδωσε στον Ορίγκι, για να βλέπει… καλύτερα. Αυτό το φιλικό κλίμα, της εξίσωσης αρχηγού και «στρατιωτών» αποδίδει στο γήπεδο, όπου οι Reds μεταμορφώνονται σε… κομάντος για να ικανοποιήσουν τον προπονητή τους πάνω απ όλα. Ο Τσιμίκας έχει να το λέει, ότι ο Γερμανός είναι ο πνευματικός του «πατέρας». Κι αν δεν το καταφέρουν, ο Γιούργκεν Κλοπ θα τους μιλήσει με ειλικρίνεια. Θ’ αναλύσει στον καθέναν ξεχωριστά τα λάθη του, παρουσία όλων και μετά τα δικά του. Επίσης, ο Κλοπ είναι υπέρμαχος της «μηχανικής» του ποδοσφαίρου. Ο παίκτης του πρέπει να πασάρει γρήγορα, όπου βλέπει κόκκινη φανέλα…

Κάρλο Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης)

Είναι δύσκολο, ίσως και δυσάρεστο, να φανταστεί κανείς τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ή τον Αρσέν Βενγκέρ να ξεκινούν την αυτοβιογραφία τους ως εξής:

«Υπάρχουν στιγμές που στέκομαι μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη και φέρομαι σαν παραμορφωτής. Στρίβω. Ο λαιμός μου κοιτάζει τον… κ@λο μου. Παραμένει ακόμα αντισεισμικός». Αυτό αναφέρει ο Κάρλο Αντσελότι. Το αγαπημένο του παιδί, ο θρύλος της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι προλογίζει: «Ο Κάρλο είναι ένας απαράμιλλος κωμικός».

Το περιγράφει ο Ιταλός allenatore. Μια φορά κοιτούσα τον Ζιρκόφ (σ.σ. πρώην παίκτης της Τσέλσι) κι ερχόταν στο μυαλό μου μια μπριζόλα με ραβδώσεις, σίγοτρα χρειάζομαι ψυχίατρο, σκέφτηκα». Ως τύπος για τον… Τύπο, ο σενιόρ Κάρλο είναι ένας «προβοκάτορας, βασιλιάς των συνεντεύξεων Τύπου, μέγας «ατακαδόρος».

 Ρωτήθηκε για τον τελικό: «Preferisco la Coppa»(«Προτιμώ το κύπελλο»). Ποιο… κύπελλο, ωστόσο; Στην πατρίδα του, την Εμίλια Ρομάνα, η αναφορά στην λέξη «Coppa»,παραπέμπει σε ένα είδος αλλαντικού κρύου χοιρινού κρέατος! Όσο αφορά στις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές, ο Καρλίτο είναι και μία κόπια του Κλοπ. Φίλος. Έτσι τους αποκαλεί. Δεν είναι του… μηχανισμού, όπως ο Κλοπ, ωστόσο.

Το θέμα γι αυτόν είναι να φτάσει η μπάλα στον Μπενζεμά με κάθε τρόπο «κι αυτός ξέρει τι θα την κάνει». Στην προσωπική του ζωή, λέγεται στην Ιταλία ότι ήταν (και μπορεί να παραμένει), μέγας καρδιοκατακτητής.

Το 2008 χώρισε μετά από 25 χρόνια γάμου με την Λουίζα Τζιμπελίνι. Μετά παντρεύτηκε με την Ρουμάνα Μαρίνα Κρέτου. Και μετά, με την Καναδή επιχειρηματία Μαριάν ΜακΚλέι. Γι αυτό θέλει να κλείσει την καριέρα του στην εθνική Καναδά. Όχι, δεν βγαίνουν όλοι μαζί σαν οικογένεια, όπως ο Κλοπ με τις δικές του…

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE