Ιτούδης | Μετά την εθνική μας, ανέλαβε την Φενέρμπαχτσε!

Share on:

Μακάρι να μην χρησιμοποιηθεί ως “επίθεση φιλίας” προς την Ελλάδα

Γράφει ο Άλκης Φιτσόπουλος

Στην εποχή του άκρατου επαγγελματισμού, ο καλύτερος – για πολλούς – προπονητής μπάσκετ στην Ευρώπη, Δημήτρης Ιτούδης θα είναι κόουτς στην ελληνική εθνική ομάδα μπάσκετ και σε συλλογικό επίπεδο στην τουρκική Φενέρμπαχτσε!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Ιτούδης έχει δώσει ήδη τα χέρια με τη διοίκηση του τουρκικού συλλόγου, η οποία τον είχε ως πρώτο στη λίστα της. Και δε δυσκολεύτηκε να φτάσει σε συμφωνία μαζί του, προκειμένου να πάρει τη θέση του Τζόρτζεβιτς μετά το τέλος των υποχρεώσεων των Φενέρ και ΤΣΣΚΑ στις λίγκες τους.

Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι ο Ιτούδης που ως επαγγελματίας έπραξε αυτό που νόμιζε σωστό. Πώς, ωστόσο, θα το εισπράξουν οι Έλληνες διεθνείς; Οι περισσότεροι απ αυτούς θα παίξουν και εναντίον του σε συλλογικό επίπεδο. Δεν θα νοιώσουν άβολα;

Δεν μιλάμε για μία επαγγελματική σχέση μεταξύ ενός τουρκικού συλλόγου, αλλά για την εθνική ομάδα και τον προπονητή της. Εξέλιπε τελείως το συναίσθημα;

Υπάρχει, ωστόσο και μία άλλη προσέγγιση ολότελα πολιτική για την συμφωνία του Ιτούδη με τους Τούρκους. Οι γείτονες τείνουν συνέχεια “χείρα φιλίας”, χρησιμοποιώντας το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, αλλά και σε κάθε επίπεδο από την μία κι από την άλλη, απειλούν ευθέως στο Αιγαίο, αμφισβητώντας κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πηγή: valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE