Europa League | Η Σπόρτινγκ σόκαρε την Άρσεναλ στο Λονδίνο 1-1 | Στα πέναλτι πέρασαν οι Πορτογάλοι | Όλα τα αποτελέσματα (vid)

Share on:

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε την τεράστια έκπληξη και πέταξε εκτός ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού Europa League, επικρατώντας της Άρσεναλ στα πέναλτι (3-5, 1-1 κανονική διάρκεια).

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «κανονιέρηδες» αφού στο 19ο λεπτό ο Τζάκα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, με το 1-0 να είναι και το σκορ του ημιχρόνου.

Η Σπόρτινγκ όμως στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, με την αδιανόητη γκολάρα του Πέδρο Γκονσάλβες από το κέντρο του γηπέδου στο 62ο λεπτό!

https://www.youtube.com/watch?v=ycuj4J4M8Lc

Η διαδικασία των πέναλτι:

Σεντ Τζούστε 0-1

Όντεγκααρντ 1-1

Εσγκάιο 1-2

Σάκα 2-2

Ινάσιο 2-3

Τροσάρ 3-3

Αρτούρ Γκόμες 3-4

Γκάμπριελ Μαρτινέλι χαμένο (3-4)

Νούνο Σάντος 3-5

Τα άλλα ματς

Μια υπερηχητική Ουνιόν Σεζ Ζιλουάζ, προσγείωσε απότομα την έτερη Ουνιόν (Βερολίνου), σκορπώντας με 3-0 τους Γερμανούς, για να βρεθεί έτσι για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στους «8» Ρόμα και Λεβερκούζεν.

Η «σταχτοπούτα» στη φετινή έκδοση του Europa League ακούει στο όνομα Ουνιόν Σεν Ζιλουά

Με μια εξαιρετική εμφάνιση οι Βέλγοι, ισοπέδωσαν με 3-0 την φοβερή και τρομερή την φετινή χρονιά, Ουνιόν Βερολίνου, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τους «8» του Europa League και το δικαίωμα να αγωνιστούν  σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 63 ολόκληρα χρόνια.

Η Ρόμα άντεξε στην πίεση της Ρεάλ Σοσιεδάδ, απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο Σαν Σεμπαστιάν και σε συνδυασμό με το 2-0 του «Ολίμπικο» προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League.

Η Λεβερκούζεν είχε κάνει τη μισή δουλειά στη Γερμανία και την ολοκλήρωσε στην Ουγγαρία, επικρατώντας ξανά με 2-0 της Φερεντσβάρος και προχωρώντας στην επόμενη φάση.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Europa League: 

Φενέρμπαχτσε – Σεβίλλη 1-0

Φέγενορντ – Σαχτάρ 7-1

Φράιμπουργκ – Γιουβέντους 0-2

Μπέτις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Άρσεναλ – Σπόρτινγκ 1-1 – Σε παράταση

Φερεντσβάρος – Λεβερκούζεν 0-2

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ρόμα 0-0


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE