Eurobasket | Η Πολωνία στα ημιτελικά, 90-87 τους πρωταθλητές Σλοβένους, οι Γάλλοι 93-85 τους Ιταλούς (vid)

Share on:

Με την… εξωγήινη εμφάνιση του έμπειρου φόργουορντ Πονίτκα, που συνοδεύτηκε από τριπλ νταμπλ, η Πολωνία νίκησε 90-87 τους πρωταθλητές Ευρώπης Σλοβένους του Ντόντσιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Η οποία Γαλλία νίκησε την Ιταλία 93-85 στην παράταση.

Τρομερή διακύμανση στην αναμέτρηση, με τους Πολωνούς να φτάνουν μέχρι το +23 (31-54), τους Σλοβένους να κάνουν την ανατροπή και να πηγαίνουν στο +4 (68-64) στην αρχή της τέταρτης περιόδου, αλλά με έναν Πονίτκα από… άλλο πλανήτη η ομάδα του Ιγκόρ Μίλιτσιτς έφτασε στον θρίαμβο.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ολοκλήρωσε το ματς με 26 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ! Εξαιρετικοί και οι Σλότερ-Σοκολόφσκι με 16π. ο καθένας, ενώ 14π. είχε ο Ζισκόφσκι.

Από τους Σλοβένους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τσάντσαρ με 21 πόντους. Ο Ντόντσιτς είχε 14π., 11 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά ήταν και μοιραίος για την ομάδα του, καθώς ήταν άστοχος στο τέλος, ενώ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ τρία λεπτά πριν τη λήξη.

 συμπλήρωσε το καρέ των ομάδων που θα λάβουν μέρος στα ημιτελικά του Eurobasket 2022, με την ομάδα του Ιγκόρ Μίλισιτς να αντιμετωπίζει την Γαλλία στον πρώτο ημιτελικό.

Γαλλία – Ιταλία 93-85

Στο παιχνίδι Γαλλίας – Ιταλίας Οι «τρικολόρ» ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν από το Βερολίνο, αλλά ο μοιραίος Σιμόνε Φοντέκιο στο τέλος της κανονικής διάρκειας για την Ιταλία και ο καθοριστικός Τομά Ερτέλ τους έδωσαν τη νίκη στην παράταση (93-85) και την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, περιμένοντας μία εκ των Σλοβενίας ή Πολωνίας.

Ο πρώην φόργουορντ της Μπασκόνια και νυν των Τζαζ έκανε 0/2 βολές στο 75-77, ενώ αστόχησε και στην τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, με τον Ερτέλ να είχε διαμορφώσει στην αμέσως προηγούμενη επίθεση το 77-77.

Ο έμπειρος γκαρντ ήταν και πρώτος σκόρερ για τους Γάλλους με 20 πόντους και 8 ασίστ, με τον Ρούντι Γκομπέρ να κάνει ακόμη ένα νταμπλ-νταμπλ με 19π. και 14 ριμπάουντ, ενώ στους 17π. σταμάτησε ο Εβάν Φουρνιέ. Ο Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για 5:16’’, έχοντας 1 πόντο (1/2β.), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Από τους Ιταλούς, ξεχώρισε ο μοιραίος Σιμόνε Φοντέκιο με 21 πόντους, ενώ τόσους πέτυχε και ο Μάρκο Σπίσου.

Βάσει του προγράμματος, ο πρώτος ημιτελικός που θα διεξαχθεί στις 18:15 είναι αυτός της Γαλλίας με την Πολωνία, ενώ στις 21:30 η Γερμανία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών της Παρασκευής (16/09):

18:15 Γαλλία – Πολωνία
21:30 Γερμανία – Ισπανία


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE